Šogad ir palielinājies pasažieru skaits reģionālajos pārvadājumos gan ar autobusiem, gan vilcieniem, tā, tiekoties ar satiksmes ministru Uldi Auguli, norādījis VSIA Autotransporta direkcija (ATD) valdes priekšsēdētājs Kristiāns Godiņš, raksta Baltic News Network (BNN).

Šā gada 11 mēnešos pārvadāto pasažieru skaits palielinājies par 2%, attiecīgi vilcienu pārvadājumos pieaugums ir 4,7%, bet autobusu pārvadājumos par 0.8%. Godiņš ministram uzsvēra, ka šī ir pozitīva ziņa, ņemot vērā iepriekšējo piecu gadu tendenci, kad bija vērojams pasažieru skaita kritums 5% līdz 6% robežās.

Satiksmes ministrs atzinīgi novērtēja paveikto reģionālā maršrutu tīkla pilnveidošanā un ATD centienus skolēnu pārvadājumus iekļaut reģionālajā maršrutu tīklā tajos gadījumos, kur tie ir integrējami. Šogad 47 maršruti ir pielāgoti skolēnu mācību norises laikiem, bet kopumā tādi ir 240 maršruti. Vienlaikus šogad ir atklāti 908 jauni reisi un slēgti 1 007 reisi, bet izmaiņas veiktas 1 750 reisos. Kopumā veiktie grozījumi samazinājuši nobraukumu par gandrīz 1.4 miljoniem kilometru gadā. Arī nākamajā gadā ATD sadarbībā ar pašvaldībām ir jāturpina risināt jautājums par skolēnu pārvadājumu integrēšanu reģionālajā maršrutu tīklā tajos maršrutos, kur tas būtu lietderīgi, norādīja ministrs.

Pilnu rakstu varat lasīt ŠEIT- BNN mājāslapa.

 

Ziņas avots: BNN

youtube icon
Abonēt youtube