Nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK (VL-TB/LNNK) Rīgas domes frakcija pieprasījusi atbildīgajām pašvaldības institūcijām skaidrojumu par domes organizētu Ziemassvētku pasākumu, kas norisinājies krievu valodā, aģentūru LETA informēja frakcijas pārstāvis Edvards Ratnieks.

Viņš norāda, ka šāds lēmums pieņemts pēc tam, kad frakcija saņēmusi sūdzības no iedzīvotājiem par konkrēto pasākumu, kurš noticis 14.decembrī pie lielveikala “Minska”.

Pēc skaidrojuma par notikušo frakcija vērsusies pie atbildīgajām domes institūcijām, kā arī plāno informēt Valsts valodas centru par iespējamiem pārkāpumiem.

Frakcijas vadītājs Nauris Puntulis norāda, ka valsts valodas prasības primāri ir jāievēro valsts un pašvaldības institūcijām, tajā skaitā Rīgas domei tās organizētajos publiskajos pasākumos. “Šobrīd, kad esam uzsākuši pāreju uz izglītību valsts valodā, šādi rīkoties ir pilnīgi ačgārni un nepieņemami. Tas izskatās pēc apzinātas Rīgas domes politikas valodu jautājumā, par ko regulāri arī notiek šādi konflikti,” pauž Puntulis.

Ziņas avots: LETA.

Saistītās tēmas: Rīgas Dome

youtube icon
Abonēt youtube