Ražotāju cenu līmenis Latvijas rūpniecībā 2018.gada decembrī, salīdzinot ar 2017.gada decembri, ir pieaudzis par 5,4%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. Vietējā tirgū realizētajai produkcijai cenas pieauga par 7,3%, savukārt eksportētajai produkcijai – par 3,7%. Gan eksportam uz eirozonas valstīm, gan eksportam uz ārpus eirozonas valstīm cenas augušas par 3,7%, raksta ziņu portāls Baltic News Network (BNN).

Būtiskākā ietekme bija cenu pieaugumam koksnes, koka un korķa izstrādājumu ražošanā, izņemot mēbeles, kā arī elektroenerģijas tirdzniecībai un ražošanai, tvaika piegādei un gaisa kondicionēšanai, gāzes realizācijai pa cauruļvadiem. Lielākā pazeminošā ietekme bija elektrisko iekārtu ražošanā.

Mēneša griezumā – 2018.gada decembri salīdzinot ar novembri – ražotāju cenu līmenis Latvijas rūpniecībā pieaudzis par 0,3%. Vietējā tirgū realizētajai produkcijai cenu līmenis palielinājās par 0,6%, eksportētajai produkcijai cenu līmenis palika nemainīgs. Eksportam uz eirozonas valstīm cenu līmenis samazinājās par 0,2%, bet eksportam uz ārpus eirozonas valstīm pieauga par 0,1%.

Pilnu rakstu varat lasīt ŠEIT- BNN mājāslapa.

 

Ziņas avots: BNN

Saistītās tēmas: Latvijas rūpniecība

youtube icon
Abonēt youtube