Saeimas Ārlietu komisija sagatavojusi un rosinās parlamentu izskatīt lēmuma projektu par Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes pilsoņu tiesībām Latvijā pēc Brexit jeb Apvienotās Karalistes gaidāmās izstāšanās no Eiropas Savienības (ES),raksta ziņu portāls Baltic News Network (BNN).

«Ar šo deklarāciju vēlamies novērst neskaidrību, kas rastos, ja Apvienotā Karaliste izstātos no Eiropas Savienības bez skaidriem nosacījumiem – gan apliecināt, ka uz Latvijā dzīvojošajiem Apvienotās Karalistes pilsoņiem un to ģimenes locekļiem attiecināmie uzturēšanās, darba un citi nosacījumi nemainītos, gan arī sagaidīt tādu pašu apliecinājumu no Apvienotās Karalistes puses par tur dzīvojošajiem Latvijas pilsoņiem. Vēlamies, lai šajā neskaidrības laikā cilvēki justos iespējami stabili un droši par savām tiesībām un nākotni,» pauž Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols.

Komisijas sagatavotajā lēmuma projektā norādīts, ka Saeima seko līdzi notikumiem saistībā ar Apvienotās Karalistes izstāšanos no ES un uzsver Apvienotās Karalistes sakārtotas izstāšanās nozīmi.

Pilnu rakstu varat lasīt ŠEIT- BNN mājāslapa.

 

Ziņas avots: BNN

Saistītās tēmas: Lielbritānija. Brexit

youtube icon
Abonēt youtube