Rīga, 18.febr., LETA. Ekonomikas ministrija Pāvelu Rebenoku darbam Ventspils ostas valdē un Rudolfu Neretu darbam Rīgas ostas valdē virza viņu profesionalitātes dēļ, intervijā aģentūrai LETA skaidroja ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro (KPV LV).

“Šajā jautājumā daudzi jau ir komentējuši, ka ostu valdes personu izvēle liecina par “jauno veco politiku”. Vairākas politiskās partijas izvēlējušās virzīt ostu valdēs savus kolēģus vai cīņu biedrus, bet es izvēlējos virzīt tos, kuriem ir atbilstoša izglītība,” teica ekonomikas ministrs.

Viņš norādīja, ka Rebenoku personīgi pazīst ilgi. “Es viņam uzticos un esmu priecīgas, ka viņš piekrita kandidēt uz šo amatu, ņemot vērā, cik ļoti viņš ir aizņemts citos darbos. Turklāt Rebenokam jau ir darba pieredze Ventspils brīvostā. Savukārt Neretam ir augstākā juridiskā izglītība, viņam ir starptautiska jūras izglītība, viņš ir labs menedžeris. Abiem pretendentiem uz ostu valdēm ir atbilstošas profesionālās īpašības,” pauda Nemiro.

Jau ziņots, ka finanšu ministrs Jānis Reirs (JV) kā Finanšu ministrijas (FM) pārstāvi Ventspils brīvostā virzīs Reira partijas biedru, Ventspils domes deputātu Ģirtu Valdi Kristovski. Līdz šim šo amatu ieņēma iepriekšējās finanšu ministres Danas Reiznieces-Ozolas (ZZS) izvirzītais Ringolds Beinarovičs.

Arī turpmāk FM pārstāve Rīgas brīvostas valdē būs ministrijas valsts sekretāre Baiba Bāne, bet Liepājas brīvostas valdē – FM valsts sekretāres vietniece budžeta jautājumos Jolanta Plūme.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP!) par savas vadītās ministrijas pārstāvi Ventspils ostā virza ministra biroja vadītāju Lailu Spaliņu. Līdz šim šo amatu ieņēma iepriekšējā ministra Kaspara Gerharda (VL-TB/LNNK) ārštata padomnieks Edijs Vaznis.

Savukārt Rīgas brīvostas valdē Baibu Broku (VL-TB/LNNK) aizstās cits Rīgas domnieks, Pūces partijas biedrs – Viesturs Zeps (LA).

Likums par ostām nosaka, ka Rīgas ostas valdē un Ventspils ostas valdē katrā ir astoņi valdes locekļi: četri attiecīgās pašvaldības pārstāvji, kurus amatā ieceļ un no amata atbrīvo ar attiecīgās pilsētas domes lēmumu, un četri – ekonomikas ministra, finanšu ministra, satiksmes ministra un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra izvirzīti pārstāvji, kurus amatā ieceļ un no amata atbrīvo Ministru kabinets.

Ziņas avots: LETA.

Saistītās tēmas: Ekonomikas ministrijaRalfs Nemiro

youtube icon
Abonēt youtube