Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) 24. un 25.februārī, pārstāvot Latviju pirmajā Eiropas Savienības (ES) un Arābu valstu līgas samitā Šarm eš Šeihā, Ēģiptē, uzsvēra nepieciešamību veicināt sadarbību starp ES un Arābu valstu līgu, lai cīnītos ar kopīgajiem izaicinājumiem, raksta ziņu portāls Baltic News Network (BNN).

«Mūsdienās saskaramies ar tādiem globāliem izaicinājumiem kā klimata pārmaiņas, nekontrolēta migrācija, cilvēktiesību pārkāpumi, nevienlīdzīga pieeja ilgtspējīgai attīstībai, radikalizācija un vardarbīgais ekstrēmisms. Ar šiem izaicinājumiem valstis nevar cīnīties vienas, mums tas jādara kopā. Tāpēc jāveicina sadarbība starp ES un Arābu valstu līgu,» atzina Rinkēvičs.

Sanāksmes laikā ministrs norādīja, ka ES ir patiesa interese nodrošināt stabilu, ilgtspējīgu un drošu kaimiņu reģionu. «Jo spēcīgāki būs mūsu kaimiņi, jo stiprāki būsim paši. Ievērojot šo principu, ES atbalsta iniciatīvas stabilitātes, noturības un labklājības veicināšanai tās kaimiņu reģionā,» pauda Rinkēvičs.

Pilnu rakstu varat lasīt ŠEIT- BNN mājāslapa.

 

Ziņas avots: BNN

Saistītās tēmas: Ārlietu ministrijaEdgars Rinkēvičs

youtube icon
Abonēt youtube