«Aivars Lembergs 8.marta video preses konferencē, komentējot prokuratūras lūgumu viņam piemērot astoņu gadu cietumsodu, mantas konfiskāciju un naudas sodu, uzsvēra, ka viņa galvenā problēma tomēr esot cita. Viņš tiesā nevarot pierādīt, ka neesot zilonis. Esot nepieciešams raksturojums,» uz notikušo video konferenci atskatās Ventspils domes opozīcijas deputāts Ģirts Valdis Kristovskis (JV), raksta ziņu portāls Baltic News Network (BNN).

Viņš atzīmē, ka «saprotams, Lembergs būtu gribējis, ka to sniedz darbavieta». «Taču prokurora skatījumā tas būtu bijis neobjektīvs, jo tur viņš esot priekšnieks.» Tomēr par gana labiem prokurors Juris Juriss esot atzinis divu, pēc Lemberga sacītā, «blēžu» dotos. Ar vienu no tiem Lembergs neesot «ne kopā strādājis, ne arī bērnudārzā gājis». Savukārt otrs tiesā apgalvojot, ka Lembergs esot viņam parādā 50 miljonus, stāsta Kristovskis. Šādi raksturojuma sniedzēji, pēc no pienākumiem atstādinātā Ventspils mēra vārdiem, esot «apmēram tāpat kā bin Ladenam būtu pajautāts, ko viņš domā par ASV».

Kristovskis turpina, ka tomēr runa nav ne par bin Ladenu, ne arī Lemberga paša saskatītām līdzībām ar ziloni. «Runa ir par apsūdzētā personības raksturojumu. Nosakot soda smagumu, ir jāņem vērā tās morāli ētiskās īpašības, stāvokli sabiedrībā, ieņemamo amatu, mantkārību, nodomu, viltu, kā arī dažādus apstākļus un cēloņsakarības.»

Pilnu rakstu varat lasīt ŠEIT- BNN mājāslapa.

 

Ziņas avots: BNN

Saistītās tēmas: Aivars LembergsĢirts Valdis Kristovskis

youtube icon
Abonēt youtube