Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija otrdien, 9.aprīlī, konceptuāli atbalstīja grozījumus Autopārvadājumu likumā, kas paredz noteikt ierobežojumu sniegt taksometru pakalpojumus publiskiem mērķiem starptautiskas nozīmes transporta infrastruktūras objektos – autoostās, dzelzceļa stacijās, lidostās, ostās, raksta ziņu portāls Baltic News Network (BNN).

«Likumprojekts paredz daudz stingrāku taksometru nozares uzraudzību, nepieļaujot nesamērīga tarifa piemērojumu pakalpojumiem, kas veikti starptautiskas nozīmes transporta infrastruktūras objektos, tostarp lidostās. Konceptuāli atbalstot grozījumus, ir sperts nozīmīgs solis taksometru nozares sakārtošanā, kā arī tādas saimniekošanas novēršanā, kas daudziem vēl joprojām atmiņā atsauc deviņdesmitos gadus,» pēc sēdes sacīja Tautsaimniecības komisijas priekšsēdētāja biedrs Krišjānis Feldmans (JKP).

Lai mazinātu iespēju, ka taksometru vadītāji uzskaitē samazina to faktiski gūtos ienākumus, likumprojekts paredz, ka taksometru piemērotie palielinājumi vai atlaides nevarēs pārsniegt 50 procentus no paziņotā tarifa, aizliedzot arī manuālu darbību veikšanu taksometra skaitītājā jau pēc brauciena veikšanas.

Pilnu rakstu varat lasīt ŠEIT- BNN mājāslapa.

 

Ziņas avots: BNN

Saistītās tēmas: taksometru pakalpojumi

youtube icon
Abonēt youtube