Rīgas domes Konsultatīvā padome sabiedrības integrācijas jautājumos otrdien, 23.aprīlī, sāka vērtēt jaunās Rīgas sabiedrības integrācijas programmas 2019. – 2024.gadam projektu un rīcības plāna projektu, raksta ziņu portāls Baltic News Network (BNN).

«Dokumentu projekti sagatavoti, ņemot vērā to, ka sabiedrības integrācija ir dinamisks divvirzienu process, kurš aptver dažādas sabiedrības dzīves jomas (kultūras, izglītības, pilsonisko un sociālo) un kurā aktīvi un atbildīgi līdzdarbojas daudzveidīgas iedzīvotāju grupas. Rīgas pilsētas integrācijas politikas mērķis ir radīt priekšnoteikumus aktīvai un daudzveidīgai iedzīvotāju grupu līdzdalībai un sadarbībai dažādās dzīves jomās, lai tās attīstītu savus sociālos, kultūras un pilsoniskos resursus, veidotu uz savstarpēju sapratni un cieņu balstītas attiecības un celtu savas dzīves kvalitāti mūsdienīgā, iekļaujošā un multikulturālā pilsētvidē,» skaidro domē.

Rīgas sabiedrības integrācijas programmas 2019. – 2024.gadam projektā iekļautas nodaļas par pilsonisko līdzdalību un sadarbību (NVO darbību un līdzdalību pašvaldības lēmumu pieņemšanā, brīvprātīgo darbu, apkaimju kopienu iniciatīvām), starpkultūru dialogu un iecietību (t. sk. latvisko identitāti un latviešu kultūru, mazākumtautību identitāti un kultūru, atbalsta pasākumiem jauniebraucējiem), valsts valodu; sociālo iekļaušanos, informācijas pieejamību, pilsētvides un integrācijas pasākumu infrastruktūras pieejamību.

Pilnu rakstu varat lasīt ŠEIT- BNN mājāslapa.

 

Ziņas avots: BNN

Saistītās tēmas: Rīgas Dome

youtube icon
Abonēt youtube