Šodien plkst.14, pēc opozīcijas ierosinājuma Rīgas domē sasaukta ārkārtas sēde, kurā tiks diskutēts par nodibinājuma “Riga.lv” likvidāciju un Rīgas tūrisma attīstības biroja (RTAB) darbības lietderību, liecina domes darba kārtība.

Opozīcija pieprasa nekavējoties, bet ne vēlāk kā līdz 30.jūnijam, uzsākt “Riga.lv” likvidāciju, kā arī nekavējoties, bet ne vēlāk kā līdz 1.jūlijam, veikt RTAB darbības lietderības izvērtējumu.

Šādu pieprasījumu opozicionāri iesnieguši pamatojoties uz Valsts kontroles revīzijas ziņojumu, kurā pausts, ka Rīgas pašvaldība trīs gadu laikā caur biedrībām un nodibinājumiem nesaimnieciski izlietojusi vairāk nekā 20 miljonus eiro rīdzinieku naudas. Revīzijā kontrole galveno uzmanību veltījusi diviem Rīgas pašvaldības dibinātiem nodibinājumiem – RTAB un “Riga.lv”.

Kā ziņots, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki 13.maijā ieradās RTAB un Rīgas domes telpās, lai veiktu kratīšanu kriminālprocesā, kas ierosināts pret RTAB amatpersonām par budžeta līdzekļu izšķērdēšanu, dokumentu viltošanu, viltotu dokumentu izmantošanu un krāpšanu.

KNAB informēja, ka ilgstoša un apjomīga darba rezultātā, analizējot iegūto informāciju, 5.aprīlī tas sācis kriminālprocesu pret RTAB amatpersonām par budžeta līdzekļu izšķērdēšanu, dokumentu viltošanu un viltotu dokumentu izmantošanu un krāpšanu.

Informācijas ieguvē KNAB cieši sadarbojies ar VK. Vienlaikus kriminālprocesuālās darbības tiekot veiktas arī Vācijā, Zviedrijā un Spānijā.

Līdz šim KNAB aizturējis RTAB valdes priekšsēdētāju Vitu Jermoloviču.

RTAB valdē strādā Guntars Grīnvalds, Jermoloviča un Rīgas domnieks Maksims Tolstojs (S). Pērn nodibinājums strādājis ar 6,17 miljonu apgrozījumu un 606 973 eiro peļņu. Savukārt “Riga.lv” no pašvaldības šogad saņēmis 1,77 miljonus eiro dotāciju.

Ziņas avots: LETA

Saistītās tēmas: Rīgas Dome

youtube icon
Abonēt youtube