Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Oļegs Burovs (GKR) atkāpies no vicemēra amata, ceturtdien Rīgas dome sēdē paziņoja pats politiķis.

Vienlaikus viņš informēja, ka šovakar notiks arī ārkārtas sēde par vicemēra iecelšanu.

Ārkārtas sēde gaidāma pēc mēra iecelšanas amatā, kas nozīmē, ka tā varētu notikt vēlu vakarā, jo mēra amata kandidātu Daini Turlo (GKR) deputāti iztaujā jau trešo stundu, taču rindā ir vēl aptuveni desmit deputāti.

Rīgas domē ir divi vicemēra posteņi. Vienu ieņem Vadims Baraņņiks (S), kurš turpinās pildīt šos pienākumus, bet otru līdz šim ieņēma Burovs.

Burova pārstāvētā partija “Gods kalpot Rīgai” iepriekš paziņoja, ka, iegūstot mēra vietu, no vicemēra amatiem atteiksies. Arī Borovs iepriekš uzsvēra, ja par mēru kļūs Turlais, viņš noliks savas vicemēra pilnvaras.

Attiecīgi arī otrs mēra vietnieka amats varētu tikt “Saskaņai”. Neoficiālā informācija liecina, ka šim amatam tiks virzīts deputāts Sandris Bergmanis (S).

Tāpat vēstīts, ka Burovs turpinās vadīt Pilsētas īpašumu komiteju. Vienlaikus paredzēts, ka Burovs tiks virzīts darbam Rīgas brīvostas pārvaldes valdē Eiropas Parlamentā ievēlētā Andra Amerika (GKR) vietā. Sākotnēji gan viņš būšot valdes loceklis, to aģentūrai LETA trešdien pastāstīja Ameriks.

Ziņas avots: LETA

Saistītās tēmas: Oļegs Burovs (GKR)

youtube icon
Abonēt youtube