Gandrīz divas trešdaļas jeb 600 tūkstoši Igaunijas iedzīvotāju vismaz vienu reizi pēdējā gada laikā ir apmeklējuši Latviju. Ceturtdaļai jeb 25% iedzīvotāju alkohola iegāde bijis galvenais apmeklējuma iemesls, 23% – viens no apmeklējuma iemesliem, savukārt 51% iedzīvotāju, kas pēdējā Latvijas apmeklējuma reizē iegādājās alkoholiskos dzērienus vešanai uz Igauniju, tas nebija apmeklējuma iemesls, bet tika izmantota izdevība tos iegādāties, liecina SKDS aptaujas dati, raksta ziņu portāls Baltic News Network (BNN).

Uz to, ka alkohola tirdzniecība ir tikai atslēga ļoti ievērojamiem papildus ienākumiem valsts budžetā, kurus nodrošina kaimiņvalstu iedzīvotāji, šodien SKDS pētījuma datu prezentācijā uzsvēra Latvijas Alkohola ražotāju nozares asociācijas (LANA) izpilddirektors Dāvis Vītols, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš un Latvijas Alus Darītāju Savienības izpilddirektors Pēteris Liniņš.

“Aptaujas rezultāti apstiprina mūsu iepriekš pausto – pierobežas tirdzniecība nav tikai ienākumi no alkohola akcīzes. Pētījums liecina, ka visbiežāk iedzīvotāji, kas norādījuši alkohola iegādi kā galveno iemeslu Latvijas apmeklējumam, apmeklējuma reizē arī iegādājās pārtikas preces (36%), degvielu (34%) un cigaretes (22%), katrs trešais Igaunijas iedzīvotājs, kas apmeklējis Latviju, ir izmantojis viesnīcu pakalpojumus,” uzsver Latvijas Alkohola ražotāju nozares asociācijas (LANA) izpilddirektors Dāvis Vītols.

Pilnu rakstu varat lasīt ŠEIT- BNN mājāslapa.

 

Ziņas avots: BNN

Saistītās tēmas: Igauņu tūristi

youtube icon
Abonēt youtube