Jāizbeidz prakse uzņēmumu padomēs likt politiķiem pietuvinātas personas, tā, komentējot AS Latvenergo nākotni pēc padomes atlaišanas, LNT raidījumā 900 sekundes trešdien, 26.jūnijā, paudis Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), raksta ziņu portāls Baltic News Network (BNN).

«Ja notiek vai notiks jebkādas citas padomes maiņas, ir ļoti svarīgi, ka notiek atklāts konkurss un tur tiek atlasīti profesionāļi, un ka mēs izbeigtu šo praksi, ka katra partija tur sabāž sev pietuvinātas personas. Tas ir ceļš uz nekurieni, jo mēs tikai sastrīdēsimies. Galvenais ir domāt par uzņēmuma attīstību,» teica Kariņš.

Viņš pieļāva, ka Latvenergo līdz jaunās padomes atrašanai varētu strādāt bez padomes vai to uz laiku varētu sastādīt ierēdniecības pārstāvji, kuri nav politiski angažēti.

Kariņš gan atzina, ka nesaprotot, kāpēc ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro (KPV LV) atlaidis Latvenergo padomi, un teica, ka līdz nedēļas beigām no ministra sagaida paskaidrojumus. Premjers gan apliecināja, ka KPV LV aizvien ir uzticams koalīcijas partneris.

Pilnu rakstu varat lasīt ŠEIT- BNN mājāslapa.

 

Ziņas avots: BNN

Saistītās tēmas: Krišjānis Kariņš

youtube icon
Abonēt youtube