AS Sadales tīkls turpina Rīgā pakāpeniski atjaunot padomju laikā izbūvēto elektrotīklu un šogad pilsētā kopumā paredzēts rekonstruēt zemsprieguma elektrolīnijas 33 km garumā, vidējā sprieguma elektrolīnijas 26 km garumā un veikt 46 jaunu transformatoru apakšstaciju izbūvi, raksta ziņu portāls Baltic News Network (BNN).

Lai nodrošinātu klientiem nepieciešamo elektrotīkla pieslēgumu jaudu, pilsētā turpinās sadales elektroietaišu pārbūve apakšstacijā Jāņciems, kas pēc elektroenerģijas patēriņa ir lielākā apakšstacija Latvijā, Mīlgrāvisun TEC-1. Ieguldot elektrotīkla attīstībā 10,1 miljonu eiro, elektroapgādes drošums un kvalitāte paaugstināsies vairāk nekā 85 000 klientu, apgalvo Sadales tīkls.

Apjomīga elektrotīkla pārbūve turpinās pilsētas vēsturiskajā centrā, kur jau no 2014.gada AS Sadales tīkls pakāpeniski atjauno 20.gadsimta 30.gados izbūvēto elektrotīklu. Elektrotīkla pārbūve nepieciešama, lai paaugstinātu elektroapgādes drošumu un sprieguma kvalitāti, īpaši tajās pilsētas daļās, kur elektrotīkls ir pārslogots, un nodrošinātu klientu vajadzībām nepieciešamo pieslēgumu jaudu.

 

 

Pilnu rakstu varat lasīt ŠEIT- BNN mājāslapa.

 

Ziņas avots: BNN

Saistītās tēmas: AS "Sadales tīkls"

youtube icon
Abonēt youtube