No Ventspils pilsētas pašvaldības un tās kapitālsabiedrībām pludinot vairāku miljonu lielus «ieguldījumus» uz Ventas Balsi, visticamāk, ir radīts mīts par Aivaru Lembergu – «viņš zog, taču dalās». Līdzējušas arī izveidotās shēmas, kā domei atbrīvoties no atbildības un ieguldīt desmitiem tūkstošu reģionālā medijā ar «reklāmrakstiem» par uzņēmumiem, kurus kontrolē Lembergs. Tāpat BNN izgaismo sistēmu – kā domes pārvaldīts uzņēmums pieprasa sponsorētajai Ventas Balsijsaskaņot saturu pirms tā publicēšanas, raksta ziņu portāls Baltic News Network (BNN).

Reklāmas par vairākiem miljoniem

No Ventspils pilsētas pašvaldības vairākkārtēji izskanējis apgalvojums, ka tā nefinansē medijus, tai skaitā Ventas BalsiTomēr no Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) datiem var secināt, ka SIA Ventas Balss no domes kopš 2008.gada vien ir saņēmusi vairāk nekā 1,7 miljonus eiro.

Piemēram, viens no Ventspils pilsētas domes noslēgtajiem līgumiem ar Ventas Balsi par 2017. un 2018.gadu bijis par 369 066 eiro. Šī summa piešķirta sarunu procedūrā bez konkursa izsludināšanas.

Pilnu rakstu varat lasīt ŠEIT- BNN mājāslapa.

 

Ziņas avots: BNN

Saistītās tēmas: Aivars Lembergs

youtube icon
Abonēt youtube