Rīgā Esplanādes parkā šogad 24.augustā notiks “Vegānfestivāls 2019”, aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāju pārstāvji.

Festivālā produkciju piedāvās vairāk nekā 70 ēdinātāju un tirgotāju. Dalībnieku vidū būs tādi uzņēmumi, kā piemēram, “Nuteko”, “Skrīveru mājas saldējums”, “Spilva”, “Valmiermuiža”, “Terapija”, “Centrālais Gastro tirgus” un citi.

Apmeklētājiem tiks dota iespēja arī pašiem apgūt ēst gatavošanas prasmes piecās dažādās meistarklasēs, kurās varēs iemācīties gatavot ekonomiski un videi draudzīgi, apgūt Indonēzijas “street-food” garšu noslēpumus, veidot garšvielu maisījumus, kā arī gatavot veselīgās “enerģijas bumbas” un kūkas no augu valsts produktiem.

Esplanādē noritēs vairums festivāla aktivitāšu, bet Latvijas Universitātes bibliotēkas, kas atrodas Kalpaka bulvārī, konferenču telpās notiks izglītojošas lekcijas par vegānismu. Lekciju tēmas aptvers veselību, vegānismu un sportu, vegānismu kā sociālu fenomenu, augu valsts produktu nišu uzņēmējdarbībā, jautājumus par dzīvnieku ētiku un vegānismu ģimenē ar bērniem.

Festivālā visas dienas garumā būs arī dzīvā mūzika. Starp mūziķiem, kas uzstāsies festivālā, būs “The Coco’nuts”, “Riga Reggae”, “Neon Saturdays”, “Fivesome”, “Zapte” un “Jack Valery”.

Šis būs trešais gads, kad notiek “Vegānfestivāls”. Pasākuma organizatori ir nevalstiskā organizācija “Dzīvnieku brīvība”. “Vegānfestivāla” mērķis ir iepazīstināt ar augu valsts produktu un ēdienu daudzveidību, kā arī sniegt informāciju par videi un dzīvniekiem draudzīgu dzīvesveidu.

Ziņas avots: LETA

Saistītās tēmas: Vegānfestivāls

youtube icon
Abonēt youtube