Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš uzdevis Nacionālās elektrisko plašsaziņas līdzekļu padomei (NEPLP) un Latvijas radio vadībai divu nedēļu laikā atrast kompromisu Latvijas radio problēmu risināšanā, līdz šo jautājumu aicinās skatīt komisijas sēdē un pieņemt atbilstošus lēmumus par tālākām rīcībām. Komisijas priekšsēdētājs nav apmierināts ar līdzšinējo situāciju, un uzskata, ka tās iejaukšanās ir vienīgais veids, kā neeskalēt tālāk konfliktu un nevājināt sabiedriskā medija nozīmi sabiedrībā.

Artuss Kaimiņš norāda, ka komisija ir saņēmusi šajā jautājumā vairāku organizāciju vēstules ar aicinājumu pievērst uzmanību sabiedriskā medija problēmai, tāpēc viņš kā komisijas vadītājs uzraudzīs situāciju un, ja no NEPLP un Latvijas radio vadības netiks sperti nopietni soļi situācijas regulēšanā, tad lems par atbilstošu rīcību. Tāpat viņš aicinās pirmo jaunās sesijas komisijas sēdi veltīt šai problēmai un uzklausīt iesaistītās puses par progresu konflikta risinājumu meklēšanā.

“Latvijas radio ir nozīmīgs sabiedriskais medijs un nevienam nav tiesības to turēt ķīlniekos, lai pierādītu, kam ir vara un kam nē. Problēmas ir jau gadiem samilzušas un acīmredzami to risināšanai nav veltīta pietiekama uzmanība un pūles ne no NEPLP, ne no medija vadības puses. Iejaukšanās ar termiņu nospraušanu atbilstošu risinājumu piedāvāšanai ir pēdējais pacietības mēra piliens, lai NEPLP un radio vadība apzinātos situācijas nopietnību un ķertos pie risinājumu piedāvāšanas,” atzīst Artuss Kaimiņš.

Kaimiņš kā Saeimas komisijas vadītājs pagājušajā nedēļā tikās arī ar Valsts prezidentu Egilu Levitu. Viens no sarunas tematiem bija par sabiedrisko mediju situāciju valstī un to stiprināšanu. Šajā kontekstā tika pārrunāts arī sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu un to pārvaldības likumprojekts.

Foto: Valsts Prezidenta kanceleja

Saistītās tēmas: Artuss Kaimiņš

youtube icon
Abonēt youtube