«Kopš Maxima traģēdijas ir pagājuši seši gadi, taču SIA Re&Reatbildību joprojām nav uzņēmusies. Un tad pēkšņi parādās ziņa par Jauno Rīgas teātri (JRT), kā rezultātā VAS Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) pieņēmuši apsveicamu lēmumu – beidzot būvkompānijai, kas ir viena no galvenajām iesaistītajām Maximatraģēdijā, nevis tiek iedots kārtējais objekts, bet gan atņemts,» intervijā BNN pauž Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš, kurš bijis arī parlamentārās izmeklēšanas komisijā, kas virzīja Maximatraģēdijas izmeklēšanu, raksta ziņu portāls Baltic News Network (BNN).

Sabiedrības sociālā atmiņa – divas nedēļas vien

Kaimiņš uzskata, ka notikums ar JRT ir ļoti labs «eskalators» arī sabiedrībai. «Es allaž esmu teicis, ka Latvijas sabiedrības sociālā atmiņa ir divas nedēļas. Proti, notiek traģēdija, un pēc divām nedēļām Maximauztaisa reklāmu, ka riekstiņiem ir 30% atlaide, un atkal visas stāvvietas [pie lielveikaliem] ir pilnas. Visi 54 bojāgājušie – tā «gadījās».»

Jāatgādina, ka VNĪ jūlija beigās lēmis lauzt līgumu ar ReRe Būve 1 par teātra rekonstrukciju.  Par iemeslu tam bijuši tādi pārkāpumi, kā nepienācīga projekta dokumentācijas izpēte pirms būvdarbu uzsākšanas, nepatiesu apliecinājumu sniegšana pasūtītājam, būtiski pārkāpumi darbu izpildē drošības jautājumos, vēstīja pasūtītājs.

Pilnu rakstu varat lasīt ŠEIT- BNN mājāslapa.

 

Ziņas avots: BNN

Saistītās tēmas: Artuss Kaimiņš

youtube icon
Abonēt youtube