Dažādos projektos Latvijā ieguldīti 77% no šajā plānošanas periodā pieejamajiem Eiropas Savienības (ES) fondiem, teikts Finanšu ministrijas (FM) sagatavotajā ziņojumā par ES fondu ieviešanas gaitu.

ES fondu 2014.-2020.gada plānošanas periodā līdz šā gada jūlija vidum noslēgti ES fondu investīciju projektu līgumi par 3,4 miljardiem eiro, kas ir 77% no kopējiem pieejamajiem ES fondu līdzekļiem 4,4 miljardu eiro apmērā.

Ministrijā piebilda, ka ES atbalsta maksājumi projektos jau pārsniedz 1,5 miljardus eiro.

Šā gada jūnijā nozīmīgākā dinamika ES fondu atmaksās par investīciju izdevumiem ir pārejas uz ekonomiku ar zemu oglekļa emisijas līmeni, sociālās iekļaušanas un nabadzības apkarošanas un vides aizsardzības projektos.

Kopumā līdz šā gada 1.jūlijam projektu īstenotājiem veikti ES fondu maksājumi 314,7 miljonu eiro apmērā, kas ir 55,7% no šā gada plāna.

FM vērtējumā, saglabājas pozitīva kopējā tendence, jo pārskata perioda plāna izpilde ir 107,2%, kas ir par 26,6 miljoniem eiro vairāk, salīdzinot ar tādu pašu periodu 2018.gadā.

“Saglabājoties sekmīgai investīciju dinamikai gada otrajā pusē, 2019.gada kopējais maksājumu gada plāns varētu tikt pārsniegts,” secina FM.

Ziņas avots: LETA

Saistītās tēmas: ES fondi

youtube icon
Abonēt youtube