Latvijas Universitātes (LU) rektora amatā neapstiprinātais Indriķis Muižnieks, apstrīdot tiesā viņam nelabvēlīgo valdības lēmumu, kā pagaidu noregulējumu prasīs noteikt aizliegumu ievēlēt jaunu rektoru, aģentūrai LETA atzina pats Muižnieks.

Ja tiesa šādu pagaidu noregulējumu noteiktu, tas nozīmētu, ka līdz strīda izšķiršanai pēc būtības LU nevarētu tikt pie jauna rektora.

Muižnieks norādīja, ka pieteikumu tiesai, prasot atcelt valdības izdoto administratīvo aktu, viņš plāno iesniegt jau ceturtdien, 29.augustā. Savukārt lūgums pēc pagaidu noregulējuma sekošot kā atsevišķs iesniegums tiesai, taču arī to Muižnieks apņēmies sagatavot tuvāko dienu laikā.

Kā ziņots, valdība otrdien pēc ilgām diskusijām nolēma neapstiprināt Muižnieku LU rektora amatā, jo Izglītības un zinātnes ministrijas skatījumā rektora vēlēšanās ir pārkāpta Augstskolu likumā un likumā “Par Latvijas Universitātes Satversmi” noteiktā LU rektora ievēlēšanas kārtība un noteikumi.

Reaģējot uz valdības lēmumu darbu uzteica augstskolas Administrācijas vadītājs Ansis Grantiņš, bet abi prorektori paziņoja, ka nekavējoties izmantos savus neizņemtos atvaļinājumus un līdz novembra sākumam amata pienākumus nepildīs.

Prasot atcelt valdības izdoto administratīvo aktu, Muižnieks plāno vērsties Administratīvajā rajona tiesā. Tāpat viņš apsver iespēju vērsties Satversmes tiesā, apstrīdot Augstskolu likumā noteikto ierobežojumu viņam atkārtoti piedalīties LU rektora vēlēšanās.

Ziņas avots: LETA

Saistītās tēmas: Indriķis MuižnieksLU

youtube icon
Abonēt youtube