Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) aicina augstskolu un koledžu mācībspēkus piedalīties aptaujā par augstākās izglītības mācībspēku cienīgu darbu, liecina arodbiedrības mājaslapā publicētā informācija.

Aptaujā var piedalīties līdz 4.septembrim.

LIZDA skaidro, ka nozīmīgākie cienīga darba faktori ir darba tiesības, stabilitāte par darbavietas esamību, adekvāts atalgojums, sociālā aizsardzība un vide – statuss, prestižs, nediskriminācija, kā arī iespēja pilnveidoties un mācīties, iespēja pašapliecināties, karjeras attīstība, kā arī droši un veselībai nekaitīgi darba apstākļi un vide.

Pētījuma mērķis ir izpētīt, vai faktori, kas ietekmē augstākās izglītības iestāžu mācībspēku darbu, ir atbilstoši cienīga darba praksei.

Arodbiedrība skaidro, ka tai ir nepieciešams augstskolu un koledžu mācībspēku viedoklis, lai pētījumā balstītus argumentus varētu izmantot, pārstāvot mācībspēku interesēs. Rezultātus LIZDA izmantos dialogā ar augstākās izglītības politikas veidotājiem, lai panāktu uzlabojumus mācībspēku darba apstākļos un nosacījumos.

Pētījuma “Par augstākās izglītības iestāžu mācībspēku cienīgu darbu Latvijā” rezultātus prezentēs 13.septembrī LIZDA konferencē Rīgā, Bruņinieku ielā 29/31, 2.stāva zālē, plkst.10.30.

Ziņas avots: LETA

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube