«Jurijs Bespalovs bija viens no pirmajiem, kas nostājās pret Aivaru Lembergu. Tomēr spiedienu viņš neizturēja un, krītot ceļos, lūdzās, lai viņu nesoda. Tikmēr Lembergs mums kādā no sanāksmēm teica – ka tik tā nesanāk kādam no jums! Kurš vēl man kritīs uz ceļiem un raudās?» , raksta ziņu portāls Baltic News Network (BNN).

Atklātā sarunā par Lemberga politikas aizkulisēm, ietekmi pār Valsts ieņēmumu dienestu (VID) un kā pašlaik smagos noziegumos apsūdzētais lamājis Latvijas premjerus «matam» (lamuvārds no krievu val. – red.), atmiņās ar žurnālisti Simonu Šjadīti dalās savulaik viena no tuvākajām Lemberga uzticības personām, bijušais Ventspils prokurors, reiz akciju sabiedrībasVentspils nafta viceprezidents, kā arī kādreizējais SIA LatRosTransvaldes priekšsēdētājs Valentīns Kokalis, kas vēlāk iestājies pret viņa izveidoto sistēmu.

Jāatzīmē, ka iepriekš pieminētais Bespalovs, kurš darbojies Ventamonjakā kā valdes loceklis, bija ļoti svarīgs liecinieks Lemberga krimināllietā. 2012.gada 5.aprīlī viņam bija jāsniedz liecība, tomēr iecere nepiepildījās. Dienu pirms – 4.aprīlī – viņš miris no akūtas sirds mazspējas.

Pilnu rakstu varat lasīt ŠEIT- BNN mājāslapa.

 

Ziņas avots: BNN

Saistītās tēmas: Valentīns Kokalis

youtube icon
Abonēt youtube