Neskatoties uz to, vai esi aizrautīgs videospēļu spēlētājs vai, gluži pretēji, spēlē videospēles neregulāri, ikviens var ieslīgt nelielā rutīnā spēlējot iecienītākās spēles atkal un atkal. Nereti tieši plašais spēļu klāsts, kas mums pieejams, var radīt problēmas izvēlēties un pamēģināt ko jaunu, jo izvēlēs iespējas ir neierobežotas! Ja esi jaunas videospēles meklējumos, iepazīsties ar mūsu apkopotajiem top 3 videospēļu žanriem, kurus noteikti ir vērts pamēģināt! Iespējams, tieši kāds no tiem palīdzēs tev atrast ko jaunu un izvilks tevi no ierastās videospēļu rutīnas!

MMOs

MMOs (massively multiplayer online games) jeb daudzspēlētāju tiešsaistes spēles ir viens no populārākajiem videospēļu žanriem, ar kuru noteikti būs pazīstami lielākā daļa aizrautīgu videospēļu spēlētāju. Kāpēc tieši šis videospēļu žanrs ir tik populārs? Pavisam vienkārši – par ļoti lielu daļu šo videospēļu spēlēšanu tiešsaistē nav jāmaksā, līdz ar to, tās ir pieejamas plašam spēlētāju skaitam. Tāpēc visbiežāk aizraušanās ar videospēļu spēlēšanu sākas tieši no MMO spēlēm.

Kā MMOs atšķiras no citām tiešsaistes videospēlēm? Galvenā atšķirība, ka šīs spēles online vienlaikus spēlē vairāki simti vai pat tūkstoši spēlētāju. Tāpēc, ja esi rūdīts videospēļu spēlētājs, iespējams, ir īstais laiks atrast ko jaunu, tikmēr, ja videospēles tev ir kas jauns – noteikti sāc iepazīt spēļu pasauli ar MMOs, kopā ar vēl tūkstošiem citu spēlētāju visā pasaulē! Neapšaubāmi pazīstamākā MMO spēle ir World of Warcraft. Taču, ja meklē ko pilnīgi jaunu un svaigu, tad noteikti iesakām pamēģināt Legends of Ariavai Last Oasis.

Neatkarīgās spēles

Indie games (independent video game) – indie jeb neatkarīgās spēles ir videospēļu žanrs, kas kļuvis populārs pavisam nesen. Kas raksturo šo videospēļu žanru un atšķir no citiem? Tās veido neatkarīgi izstrādātāji – cilvēki vai cilvēku grupas, kuras nav saistītas ar vadošajām videospēļu izstrādātāju kompānijām, piemēram, Capcom, Ubisoftvai Sony. Līdzīgi kā jebkurā citā industrijā, kurā neatkarīgu mākslinieku vai producentu darbi kļūst aizvien pieprasītāki, arī videospēļu industrijā indie spēles kļūst aizvien populārākas – ne tikai jaunu, radošu risinājumu un ideju, bet arī ētisku apsvērumu dēļ, jo peļņa nonāk tieši pie izstrādātāja. Šajā videospēļu žanrā ir pieejamas dažādas spēļu kategorijas, piemēram, actionvai piedzīvojumu spēles, taču, ja īsti nezini ar ko sākt, iesakām mēģināt ar tādām atzinību guvušām spēlēm kā Furi, Griftlands vaiRise & Shine.

MOBAs

Ja esi videospēļu cienītājs, īpaši tiešsaistes spēļu fans, bet meklē ko jaunu, tad noteikti vērts apsvērt iespēju pievienoties MOBAs spēlētāju pulkam. Līdzīgi kā MMOs arī MOBAs ir daudzspēlētāju tiešsaistes spēles, taču tās tiek iedalītas reālā laika stratēģijas spēļu kategorijā. Šo komandas spēļu galvenais princips ir sekojošs – katram spēles dalībniekam ir, piemēram, jākontrolē konkrēts spēles personāžs, kurš reālajā laikā cīnās ar pretinieka komandu. Starp pazīstamākajām MOBA spēlēm ir par eSporta klasiku kļuvušās Dota 2and Starcraft. Taču, ja ar šim MOBA spēlēm jau esi pazīstams, tad iesakām pamēģināt par visu laiku labākajām MOBA spēlēm atzītās Smite, Heroes of the Stormvai Vainglory.

Pārlūkprogrammu spēles

Ja tu meklē ko jaunu, taču, labprāt pamēģinātu kaut ko gluži pretēju iepriekš aprakstītajiem videospēļu žanriem, tad noteikti iepazīsties ar pārlūkprogrammu jeb WEB spēlēm. Šis spēļu žanrs ir ļoti labi pazīstams lielai daļai no mums. Tieši pārlūkprogrammu spēles nereti tiek sauktas par galveno produktivitātes kavēkli, jo var tikt spēlētas jebkur – gan darbā, gan skolā, vietās kur pieejams interneta pieslēgums un dators. Proti, lai spēlētu pārlūkprogrammu spēles, nav nepieciešams ne jaudīgs dators, ne spēļu konsoles. Starp populārākajām pārlūkprogrammu spēlēm atradīsi gan slavenākās laika īsināšanas spēles Snakeun Tetris, gan arī virkni kāršu spēļu, piemēram, Blackjack, kas ir iecienīta interneta kazino spēle.

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube