Karteļi Latvijā nav tikai pēdējā laika aktualitāte, bet gan parādība, kas ilgstoši tikusi paslaucīta zem tepiķa, Biznesa augstskolas Turība rīkotajā diskusijā Konkurence biznesā: karteļu, lobisma un melnā PR ietekme norādīja eksperti, raksta ziņu portāls Baltic News Network (BNN).

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) bijušais vadītājs Jaroslavs Streļčenoks pastāstīja, ka pēc 400 uzņēmēju aptaujāšanas, atklājies, ka 47% zinājuši par gadījumi, kad par valsts vai pašvaldību pasūtījumu saņemšanu tikušas dotas dāvanas. 51% zinājis par neoficiāliem maksājumiem būvniecības nozarē.

Pētījumā tika 18% pauduši uzskatu, ka konkursi ir atklāti un godīgi, bet 11% apliecinājuši, ka ne pie kādiem apstākļiem nedotu kukuli.

«Būvniecības nozare ir slima, un nevar cerēt, ka ar dažu slimnieku izķeršanu mēs atrisināsim visas problēmas. Diemžēl būvniecību smagi skāris karteļu jautājums, ko droši var dēvēt par sērgu,»

komentējot iespējamo karteļa darbība būvniecības sektorā, norādīja Latvijas Būvnieku asociācijas prezidents Normunds Grīnbergs.

Pilnu rakstu varat lasīt ŠEIT- BNN mājāslapa.

 

Ziņas avots: BNN

Saistītās tēmas: Būvniecības nozare

youtube icon
Abonēt youtube