Būvdarbu izmaksām sasniedzot 600 000 eiro plānoto 170 000 eiro vietā, Dagdas novada pašvaldība atteikusies no deinstitucionalizācijas projekta īstenošanas, noskaidroja aģentūra LETA.

Aizvadītajā domes sēdē deputāti lēmuši atsaukt savu deinstitucionalizācijas projektu. Iecere paredzēja izveidot grupu dzīvokļus veselības un sociālo pakalpojumu centra “Dagda” teritorijā, kurā ietilpst poliklīnika, dienas stacionārs, veco ļaužu pansionāts, dažādi sociālās un medicīniskās aprūpes pakalpojumi. Pakalpojumu bija plānots nodrošināt atsevišķi stāvošā vienstāva ēkā. Netālu atrodas arī Sociālais dienests.

Dagdas novada domes priekšsēdētājs Aivars Trūlis (LRA) aģentūrai LETA klāstīja, ka lēmums atteikties no projekta pieņemts, ņemot vērā, ka iepirkumā saņemtā piedāvājuma izmaksas sasniegušas 600 000 eiro, bet projektam atvēlēti 170 000 eiro. Turklāt pašvaldībām ir arī grūtības saņemt aizņēmumu.

Pašlaik nav plānots meklēt jaunus finansējuma avotus iecerei, jo pieprasījums pēc grupu dzīvokļiem novadā nemaz neesot liels.

Pašvaldības iepirkumā “Grupu dzīvokļu projektēšana, būvniecība un autoruzraudzība Brīvības ielā 29, Dagdā” bijis tikai viens pretendents – SIA “Ošukalns celtniecība”. Piedāvājums kopā ar pievienotās vērtības nodokli sasniedzis gandrīz 600 000 eiro.

Ziņas avots: LETA

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube