Jaundzimušajiem no 2020.gada 1.janvāra vairs netiks piešķirts nepilsoņa statuss, trešdien, 9.oktobrī, trešajā – galīgajā –lasījumā lēmuši Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas deputāti, atbalstot likumprojektu Par nepilsoņa statusa piešķiršanas izbeigšanu bērniem, raksta ziņu portāls Baltic News Network (BNN).

«Pieņemot attiecīgās likuma izmaiņas, tiks izpildīta gan iepriekšējā, gan esošā prezidenta paustā vēlme radīt tādu likuma ietvaru, lai bērni automātiski saņemtu pilsonību. Par šo jautājumu, protams, Saeimas sēdē gaidāmas debates arī galīgajā lasījumā, jo deputāti šo iniciatīvu redz caur dažādām prizmām. Tomēr, manuprāt, nelielais bērnu skaits, uz kuriem attiecas izmaiņas, nevar būt uzskatāms par draudu Latvijas valsts pastāvēšanai vai patriotismam,» pēc sēdes uzsvēra Cilvēktiesību komisijas priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš.

Iecerēts, ka turpmāk jaundzimušajiem piešķirs Latvijas pilsonību, ja vien bērna vecāki nebūs vienojušies par citas valsts pilsonības piešķiršanu un bērns nebūs citas valsts pilsonis. Ja bērns būs dzimis ārpus Latvijas vai viens no viņa vecākiem ir citas valsts pilsonis, plānots, ka vecākiem, lai bērnu atzītu par Latvijas pilsoni, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē būs jāiesniedz iesniegums un dokumenti, kas apliecina, ka bērns nav un nav bijis nevienas valsts pilsonis, informē Saeimas Preses dienestā.

Pilnu rakstu varat lasīt ŠEIT- BNN mājāslapa.

 

Ziņas avots: BNN

Saistītās tēmas: Artuss Kaimiņš

youtube icon
Abonēt youtube