Aizvadītajā nedēļā daudzi sāka posties uz streikiem. Latvijas mediķi neapmierinātībā ar to, ko valsts turpmākajos gados no budžeta naudas atvēlējusi veselības aprūpei, paziņoja par sava veida protestu – akciju Viena diena bez ārsta, kurā visi medicīnas darbinieki, izņemot neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķus, aicināti dienu izņemt bezalgas atvaļinājumu, raksta ziņu portāls Baltic News Network (BNN).

Arī Latvijas skolotāji kārtējo reizi piedraudēja ar streiku – ja valdība nedos garantijas pedagogu algu pieaugumam, nākamā gada martā skolotāji ies ielās.

Ar zemajām algām nav apmierināti arī Lietuvas ugunsdzēsēji, un arī viņiem ir domas par protestiem. Ieskaitot nakts maiņas, ugunsdzēsējs Lietuvā vidēji nopelna 500 eiro «uz rokas». Grūti ir ne tikai piesaistīt jaunus darbiniekus, bet arī samaksāt algas jau esošajiem.

No amatiem nācās atvadīties līdzšinējai Rīgas kartes valdei. Visi, šķiet, bija vienisprātis, ka uzņēmumā ir problēmas, tomēr vienlaikus neviens nesniedza konkrētus skaidrojumus, kāpēc uzņēmumā veiktas šādas izmaiņas.

Taču ir arī labas ziņas! Pēc teju 20 gadu ilgām runām beidzot pieņemts lēmums par depozīta sistēmas ieviešanu Latvijā.

Pilnu rakstu varat lasīt ŠEIT- BNN mājāslapa.

 

Ziņas avots: BNN

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube