Vieni šonedēļ vilka maskas un kostīmus, lai dotos Halovīna svinībās, citi tikmēr sēdēja pie papīru kalniem un rēķināja, kādi nākamgad būs tēriņi, raksta ziņu portāls Baltic News Network (BNN).

Saeimā pirmajā lasījumā tika atbalstīts 2020.gada valsts budžets. Valdības pārstāvji atgādināja, ka naudu sadalījuši tā, ka visiem kaut kas ticis, bet opozīcija darīja to, ko nu parasti tā dara – atgādināja, ka visiem iedots par maz.

Mediķi jau paziņojuši, ka 7.novembrī ies ielās – paņems bezalgas atvaļinājuma dienu un dosies piketā pie Saeimas. Pirms tam gan vēl mediķi runās ar Valsts prezidentu Egilu Levitu par finansējuma trūkumu nozarē.

Pīrāgu grieza arī Rīgas domē – jaunām attīstības iniciatīvām nesanāks. Rīgas domes Finanšu departamenta Pašvaldības budžeta pārvaldes vadītājs Uldis Rakstiņš atzinis, ka pašvaldības finansiālais kapitāls nav labvēlīgs tam, lai pēkšņi dome varētu lemt par jaunu iniciatīvu ieviešanu.

Savukārt ilggadējā NVO sektora darbiniece Zaiga Pūce uzvarējusi konkursā uz Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) sekretariāta direktora amatu. Viņai netrūkstot ideju fonda uzlabošanai, un viņa ir gatava no kritizēšanas pārmesties pie darīšanas. Interesi izrādījis arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) – vai Pūces kandidatūrā un tajā, ka viņas vīrs ir vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP), pastāv interešu konflikts?

Pilnu rakstu varat lasīt ŠEIT- BNN mājāslapa.

 

Ziņas avots: BNN

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube