SIA “Ķikši”, kas specializējusies stādu audzēšanā un eksportā, pagājušajā gadā strādāja ar 7,331 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 28,9% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 65,8% – līdz 65 729 eiro, liecina informācija “Firmas.lv”.

Kompānijas gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka pērn “Ķikšiem” bija jāizpilda Lauku atbalsta dienestam gadu iepriekš iesniegtā projekta pirmais posms Eiropas Savienības (ES) Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai un Lauku attīstības programmas pasākuma “Ieguldījumi materiālajos aktīvos” apakšpasākumā “Atbalsts ieguldījumiem lauku saimniecībās”.

Projekts paredz iegādāties un uzstādīt siltumnīcas kombinētās laistīšanas-mēslošanas sistēmu, energoefektivitātes paaugstināšanas aizkaru sistēmu, kā arī automatizētu kasešu pildīšanas, sēklu sēšanas un jaunstādu piķēšanas līniju komplektā ar sēklu diedzēšanas kameru, kā arī dārzkopības podu automātisko uzpildīšanas līniju.

Turpmākajos gados “Ķikši” cer uz Krievijas augstākās tiesas pozitīvu lēmumu lietā attiecībā uz kompānijas sadarbības partneri, kuram tiesas lēmuma rezultātā iepriekšējos gados pasliktinājusies finansiālā situācija. Tiesas pozitīvs lēmums uzņēmuma sadarbības partnerim ļautu pilnībā norēķināties par “Ķikšu” tam piegādātājām precēm, tādējādi būtiski uzlabojot kompānijas “Ķikši” finansiālo situāciju, norēķinus ar kreditoriem utt.

2017.gadā kompānija strādāja ar 10,306 miljonu eiro apgrozījumu un 39 649 eiro peļņu.

Kompānija “Ķikši” ir reģistrēta 1994.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2800 eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Atis Markovs.

Ziņas avots: LETA

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube