Augstās īres cenas varētu būt svarīgs iemesls, kāpēc par spīti zemajam bezdarba līmenim un darba spēka deficītam, cilvēki no Latvijas reģioniem dodas nevis uz Rīgu, bet gan uz ārzemēm, uzskata bankas Citadele ekonomists Mārtiņš Āboliņš, raksta ziņu portāls Baltic News Network (BNN).

«Tad mājokļu jautājums galvaspilsētā un atsevišķās citas pilsētās, iespējams, ir kļuvusi par vienu no Latvijas ekonomikas šaurākajām vietām,» norāda Āboliņš.

«Dzīvokļa īres cenas Rīgā varētu būt varētu būt vienas no dārgākajām starp visām Eiropas galvaspilsētām. Šis ir secinājums, kas rodas salīdzinot īres cenas, algas un dzīvošanas izmaksām Rīgā ar citām Eiropas galvaspilsētās,» skaidro ekonomists.

Citadele eksperts uzsver, ka Rīgai Latvijas ekonomikā ir daudz lielāka nozīme nekā citām Eiropas valstu galvaspilsētām savu valstu ekonomikā. Viņš atgādina, ka Rīgā dzīvo vairāk nekā puse no Latvijas iedzīvotājiem un tā rada gandrīz 70% no IKP. Ekonomists piebilst, ka Rīgā strauji attīstās informāciju tehnoloģiju un dažādu biznesa pakalpojumu nozares, vidējā alga ir pārsniegusi 1 100 eiro pirms nodokļu nomaksas, IKP uz iedzīvotāju tuvu ES vidējam līmenim, bezdarbs vairs tikai 3,7%, savukārt uzņēmējiem trūkst darbinieku un aizvien biežāk notiek runas par ārvalstu darbaspēka piesaisti.

 

Pilnu rakstu varat lasīt ŠEIT- BNN mājāslapa.

 

Ziņas avots: BNN

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube