Rīgas mikrorajonos sekundārajā tirgū dzīvokļu cenas šogad oktobrī, salīdzinot ar septembri, samazinājās par 4%, liecina jaunākais Latvijas Nekustamo īpašumu darījumu asociācijas (LANĪDA) tirgus cenu indikators.

Tostarp dzīvokļiem Rīgas centrā cena mēneša laikā augusi par 0,4%, bet Rīgas rajonā cena samazinājusies par 1%.

Dzīvokļiem jaunajos projektos Rīgas centrā cena oktobrī palielinājusies par 0,2%. Savukārt Rīgas mikrorajonos, Rīgas rajonā un Jūrmalā jauno projektu cenas nav mainījušās.

Pēc nekustamo īpašumu uzņēmumu sniegtās informācijas oktobrī vidējā piedāvājuma cena dzīvokļiem jaunajos projektos Rīgas centrā bija 2485 eiro par kvadrātmetru, Rīgas mikrorajonos – 1405 eiro par kvadrātmetru, Rīgas rajonā – 950 eiro par kvadrātmetru, bet Jūrmalā – 2756 eiro par kvadrātmetru.

Vidējā piedāvājuma cena dzīvokļiem sekundārajā tirgū Rīgas centrā bija 1405 eiro par kvadrātmetru, Rīgas mikrorajonos – 800 eiro par kvadrātmetru, bet Rīgas rajonā – 540 eiro par kvadrātmetru.

Vidējā piedāvājuma cena privātmājām Rīgas mikrorajonos oktobrī bija 1205 eiro par kvadrātmetru un salīdzinājumā ar septembri tā nav mainījusies. Rīgas rajonā cena bija 1050 eiro par kvadrātmetru, kas ir pieaugums par 5%, bet Jūrmalā – 1316 eiro par kvadrātmetru, kas ir pieaugums par 0,1%.

Šogad oktobrī cenu indikators veidots, pamatojoties uz monitoringa rezultātiem par reāli notikušajiem darījumiem, ko nodrošināja nekustamo īpašumu kompānijas “Ober Haus”, “Latio” un “1 Partner”. Analizējot analītikas nodaļu sniegto informāciju, tiek noteikts vidējais statistiskais rādītājs katrā segmentā.

Ziņas avots: LETA

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube