Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbinieki jau vairākkārt tikuši sodīti par sensitīvu datu noplūdi. Darbinieki tiek cauri ar gana niecīgiem disciplinārsodiem, kamēr informācija, iespējams, nonāk pie personām, kas iegūtos datus var izmantot ļaunprātīgos nolūkos. Kāpēc valsts iekšējās drošības jautājumi tiek sargāti kā tukši vārti hokejā un kam par to ir jānes atbildība?

BNN redzeslokā nonāca kārtējais gadījums, kad Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) soda VID amatpersonas, kuras pieķertas nelikumīgā informācijas iegūšanā no sistēmām. Proti, 14.novembrī tika paziņots, ka VID darbinieces, personisku motīvu vadītas, aplūkoja informāciju, kas viņām nebija nepieciešama amata pienākumu pildīšanai. Tās bija galvenās nodokļu inspektores Olga Loginova un Linda Burova-Bērziņa, apstiprina VID. Soda apmērs gana niecīgs par pieķerto nelikumīgo informāciju – 70 un 80 eiro.

Sazinoties ar VID konsultantu komunikācijas un sabiedrisko attiecību jautājumos Andreju Vaivaru un lūdzot komentēt esošo situāciju, viņš pauž: «Tā nav bijusi informācijas noplūde, bet runa ir par skatīšanos. Šie cilvēki, latviski sakot, bija līduši failos, kas uz viņiem neattiecas. Darbinieces informāciju nav padevušas tālāk.»

Pilnu rakstu varat lasīt ŠEIT- BNN mājāslapa.

 

Ziņas avots: BNN

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube