Pērn visbiežāk ceļu satiksmes negadījumus (CSNg) ar neapdrošinātu auto  izraisījuši  26–35 gadus veci autovadītāji, kas pārvietojas ar 16–20 gadus vecu spēkratu, liecina Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) apkopotā statistika.

LTAB valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins, norāda, ka atšķirībā no 2018.gada, palielinājies neapdrošinātā transportlīdzekļa vidējais vecums, ar kuru izraisīts negadījums.

Apkopotajā statistikā par neapdrošināto transportlīdzekļu izraisītajiem CSNg 2019.gadā gadā liecina, ka nedaudz vairāk nekā 20% izraisījuši 26–35 gadus jauni autovadītāji. Vismazāk CSNg ar neapdrošinātu spēkratu izraisījuši 56–65 gadus veci autovadītāji (13%).

Transportlīdzekļu vecuma kategorijā, ar kuriem visbiežāk izraisīti CSNg bez derīgas OCTA, lielākā riska grupa ir 16–20 gadus veci transportlīdzekļi, ar ko izraisīti gandrīz trešdaļa negadījumu (32,8%), kā arī 10–15 gadus veci auto (28,70%).

Savukārt ar gados jauniem  (līdz  pieciem gadiem) spēkratiem bez derīgas OCTA izraisīti vien 4,62% CSNg.

LTAB apkopotā informācija liecina, ka neapdrošināto transportlīdzekļu marku vidū dominē AudiVolkswagen un BMW markas auto. Jāatzīmē, ka šo marku automašīnas Latvijā ir arī visvairāk reģistrētas, tādēļ ar tām izraisīto CSNg īpatsvars proporcionāli ir vislielākais.

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube