Igaunijā ir konstatēts pirmais gadījums, kad pacientam atklāta jaunā koronavīrusa infekcija, tā ceturtdien, 27.februārī, pavēstījis Igaunijas sociālo lietu ministrs Tanels Kīks (Tanel Kiik), ziņo raidorganizācija ERR.

Ministrs informējis, ka infekcija konstatēta Igaunijā dzīvojošam Irānas pilsonim, kurš Igaunijā ieradies ar autobusu no Rīgas.

«Šobrīd tiek identificēti un apzināti šī reisa pasažieri,» sacījis Kīks, taču nav varējis pateikt tieši, cik cilvēku bijuši autobusā un saskarsmē ar inficēto personu.

Neatklājot, kurā slimnīcā pacients ievietots, Igaunijas sociālo lietu ministrs norādījis, ka pacients šobrīd atrodas medicīnas iestādē un ir izolēts.

Vēl Baltijas valstīs, Lietuvā trešdien, 27.februārī, izsludināja ārkārtas stāvokli, lai sagatavotos iespējamai cīņai ar koronavīrusu, taču kaut arī valstī vēl nav konstatēts neviens inficēšanās gadījums.

Tikmēr Latvijā Slimību profilakses un kontroles centrs uzsver, ka līdz šim visi Latvijā veiktie laboratoriskie izmeklējumi uz COVID-19 ir negatīvi un Latvijā līdz šim nav apstiprināts neviens saslimšanas gadījums ar COVID-19.

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube