«Esmu pārdomājis šo lēmumu, un mana izvēle ir – jā. Iešu šo ceļu,» intervijā BNN par kandidatūru uz Latvijas ģenerālprokurora amatu stāsta prokurors Juris Juriss.

Jurisa ieskatā, pašreizējās Ģenerālprokuratūras kapacitāte ir ceļama augstākā līmenī. Proti, sarežģītu, smagu ekonomisko noziegumu izskatīšanas kapacitāte nav izsmelta, un Latvijai būtu arvien aktīvāk jāstrādā pie tā, uzsver prokurors.

Par savām prioritātēm prokurors, kurš ir viens no valsts apsūdzības uzturētājiem Aivara Lemberga krimināllietā, min tiesas procesu efektivizēšanu, proti, garās tiesvedības pabeigt saprātīgā termiņā.

Tāpat viņš BNN atzīmē, ka vēlas likt uzsvaru uz praktisko darbu Ģenerālprokuratūrā. «Pats par sevi saprotams, ka šajā amatā ir jāveic daudz administratīvā darba, taču tas nedrīkst aizēnot praktisko darbu.»

BNN apkopotā informācija liecina, ka uz ģenerālprokurora amatu varētu kandidēt Rīgas tiesas apgabala prokuratūras virsprokurors Armīns Meisters, Tiesās izskatāmo krimināllietu nodaļas virsprokurors Alēns Mickevičs, Ģenerālprokuratūras Darbības analīzes un vadības departamenta prokurors Aivars Ostapko.

Tāpat BNN zināms, ka Rīgas apgabaltiesas tiesnesis Juris Stukāns varētu būt uzrunāts šim amatam.

Šogad beidzas ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera amata pilnvaru termiņš. Tas ir viņa otrais termiņš, tāpēc saskaņā ar likumu ir jāmeklē jauns ģenerālprokurors.

Līdz šim ģenerālprokurora amata kandidātu Saeimas balsojumam virzīja Augstākās tiesas priekšsēdētājs viens pats, bet tagad to darīs Tieslietu padome, izvēloties piemērotāko no atklātā konkursa dalībniekiem.

Pilnu interviju lasiet BNN mājaslapā.

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube