Latvijā saslimšanas gadījumu skaits ar koronavīrusu COVID-19 sasniedzis 180. Tikmēr Lietuvas mediji ziņo par 143 savas valsts iedzīvotājiem, kas saslimuši ar koronavīrusu.

Savukārt pēdējie publiskie dati par Igauniju liecina, ka tur konstatēti 352 gadījumi.

Līdz šim Latvijā kopā veikti 6 114 izmeklējumi pesonām ar aizdomām par COVID-19, norāda Slimību proflakses un kontroles centrs.

Jau ziņots, ka Lietuvā konstatēts viens nāves gadījums saistībā ar koronavīrusu, kad inficējies pensijas vecuma cilvēks, kuram bijušas arī citas nopietnas veselības problēmas.

Tāpat vēstīts, ka Krīzes vadības padomes un valdības kopsēdē 14.martā nolemts, ka ārkārtējās situācijas periodā kultūras, izklaides, sporta un citu atpūtas vietu darba laiks ārkārtējās situācijas periodā drīkst būt ne ilgāks kā līdz plkst. 23.00.

Tāpat valdība lēma ierobežot neorganizētu pulcēšanos kultūras, izklaides, atpūtas, sporta un reliģisko norišu vietās līdz 50 cilvēkiem vienlaikus.

Savukārt visiem, kuri atgriežas no ārzemēm, patlaban ir jāievēro 14 dienu obligāta pašizolācija.

Jaunā koronavīrusa izraisītās slimības COVID-19 izplatības mazināšanai Krīzes vadības padomes un valdības kopsēdē arī nolemts, ka no šā gada 17.marta uz ārkārtas situācijas laiku līdz 14.aprīlim tiek apturēti visi starptautiskie avio, dzelzceļa, jūras un autobusu pasažieru pārvadājumi.

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube