Pēdējās diennakts laikā Valsts policija uzsākusi 17 lietvedības par ārkārtējās situācijas ierobežojumu neievērošanu, ziņo policijā.

Šajā laikposmā policija veikusi 2 002 pārbaudes.

Valsts policija arī atgādina par formulu «2 un 2», proti, divu metru savstarpējā distance un ne vairāk kā divas personas!

Jau ziņots, ka Lieldienu brīvdienās policija pirmo reizi piemērojusi maksimālo naudas sodu 2 000 eiro apmērā par karantīnas un pašizolācijas noteikumu neievērošanu. Pāris dienu vēlāk tam pašam vīrietim piemērots vēl viens naudas sods 2 000 eiro apmērā, kas nozīmē, ka viņam par noteikumu neievērošanu jāmaksā 4 000 liels sods.

Policisti 10.aprīlī veikuši pārbaudi pie kāda 1989.gadā dzimuša vīrieša, kuram saslimšanas ar COVID-19 dēļ bija noteikta stingra pašizolācija. Policisti konstatēja, ka vīrietis neievēro pašizolāciju, bija pametis savu dzīvesvietu un devies izbraukt ar automašīnu.

Administratīvo pārkāpumu kodekss par ārkārtējās situācijas vai izņēmuma stāvokļa laikā noteikto ierobežojumu vai aizliegumu pārkāpšanu paredz naudas sodu fiziskajām personām no desmit līdz 2 000 eiro, bet juridiskajām personām – no 140 līdz 5 000 eiro.

Kā iepriekš skaidroja policija, administratīvās lietvedības sākšana automātiski nenozīmē, ka personai tiks piemērots sods. Policija vispirms noskaidro apstākļus un tikai tad pieņem lēmumu.

Foto: Unsplash

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube