Autors: BNN

«Aivara Lemberga intereses SIA Futbola klubs «Ventspils» (FK Ventspils) pašreiz tiek īstenotas caur tās dalībniekiem – Ventspils pilsētas domi un SIA VK Tranzīts, kā arī FK Ventspils valdes locekļiem Kārli Gubātu un, iespējams, arī Ingu Mikuļčiku,» BNN savu nostāju pauž Ventspils pilsētas domes deputāts Aivis Landmanis.

Viņš informē, ka šī gada 23.janvārī Ventspils pilsētas dome pieņēma lēmumu, ar kuru Ventspils pilsētas dome ierosināja saglabāt 2019.gada 22.novembrī pieņemtajā Ventspils brīvostas pārvaldes 2020.gada budžetā apstiprināto finansējumu FK Ventspils 383 000 eiro apmērā bez PVN.

«Attiecīgi 19.februārī Ventspils pilsētas dome pieņēma lēmumu, ar kuru Ventspils pilsētas dome uzstāj uz Ventspils brīvostas pārvaldes reklāmas finansējuma saglabāšanu FK Ventspils. Pieņemot šos lēmumus, Ventspils pilsētas domes deputātiem nekas netika minēts par iespējamo attiecīgās kapitālsabiedrības Ventspils pilsētas domes piederošo kapitāla daļu realizācijas nepieciešamību un šo kapitālu daļu pārvaldīšanas problēmām. Tieši otrādi, viss liecināja, ka FK Ventspils ar ievērojamu summu Ventspils Brīvotas pārvaldei ir jāatbalsta arī turpmāk,» pauž A.Landmanis.

Viņš atgādina, ka «kādreizējie (līdz 2019.gada decembra vidum) Ventspils brīvostas valdes locekļi Aivars Lembergs, Jānis Vītoliņš, Guntis Blumbergs un Didzis Ošenieks ir nodrošinājuši FK Ventspils ar dāsniem «reklāmas» līgumiem no Ventspils Brīvostas pārvaldes budžeta gadiem ilgi, vienlaikus būdami gan Ventspils pilsētas domes, gan Ventspils brīvostas pārvaldes augstākās amatpersonas».

FK Ventspils valdē vēl joprojām ir Ventspils pilsētas domes pārstāvis Kārlis Gubāts (no 26.03.2018.) – Ventspils pilsētas domes Sporta pārvaldes vadītājas vietnieks; Inga Mikuļčika (no 11.06.2019.) – FK Ventspils administrācijas darbiniece; Adlans Šišhanovs, (no 26.03.2018.) – Krievijas Federācijas pilsonis.

Kā Latvijas Televīzijas 25.maija raidījumā Sporta studija izteicās bijušais FK Ventspils kapteinis Jevgeņijs Kazačoks, viņš, spēlējot Kurzemes klubā, saņēma ne vien oficiālo algu, bet arī piemaksu aploksnēs ik mēnesi aptuveni 2 000 eiro apmērā. Kā zināms, paziņojumu par «aplokšņu algu» esamību bez Jevgeņija Kazačoka ir sniedzis arī Ņikita Koļesovs, atzīmē A.Landmanis. Raidījumā tika minēts, ka futbola klubā tika piesaistīti un līgumi noslēgti katru gadu aptuveni ar 40 spēlētājiem, kuriem standarta līgums paredzēja attiecībā no spēlētāju kvalifikācijas saņemt algu no minimālās algas līdz aptuveni 1 000 eiro, bet patiesībā spēlētāji «aplokšņu algas» saņēmuši ievērojamas summas.

Šādā veidā ik gadu spēlētāji «aplokšņu algās» saņēmuši no 20 000 līdz 35 000 eiro, atzīmē Landmanis.

Ar pilnu raksta materiālu vari iepazīties, spiežot šeit.

Foto: Unplash.com

youtube icon
Abonēt youtube