Autors: BNN

Administratīvā apgabaltiesa ar savu 2020.gada 8.jūnija spriedumu ir devusi jūtamu triecienu Ventspils pilsētas domes troļļa fermai jeb īstajā vārdā pašvaldības oficiālajam interneta portālam, reģionālajam medijam Ventspilnieks.lv par spriedumu izsakās  pašvaldības opozīcijas  deputāts Ģirts Valdis Kristovskis.

“Kā plaši zināms, gadiem ilgi to ekskluzīvi apsaimnieko no domes priekšsēdētāja pienākumiem atstādinātais deputāts Aivars Lembergs. Tagad saskaņā ar minēto spriedumu jādod iespēja arī opozīcijas deputātam Ģirtam Valdim Kristovskim (arī citiem mazākuma deputātiem) uz līdztiesības un proporcionalitātes principu pamata atspēkot Lemberga «portālā/fermā» tik ierasti un regulāri izplatītās nepatiesības un dezinformējošo informāciju. Tādējādi ir gaidāms, ka jau tuvākajā laikā Lemberga patvaļai pienāks gals! Turpmāk viņam būs jādomā, ko un kāpēc teikt,” pauž Kristovskis.

Viņš arī medijam atzīmē, ka ar šo tiesu instances spriedumu demokrātijas un tiesiskuma panākums ceļā uz pilnīgu uzvaru vēl nav beidzies. “Visticamāk, Ventspils pilsētas dome ne man, ne arī pārējiem mazākuma deputātiem šādu iespēju, tiesas noteikto piekļuvi domes oficiālajam interneta portālam nedos. Tā ķersies pie pēdējā salmiņa un centīsies šo spriedumu pārsūdzēt Senātam, pat ja visu trīs tiesu instanču spriedumi, ieskaitot Senāta sākotnējo 2018.gada lēmumu, ir bijuši domei nelabvēlīgi.”

Šādas prognozēšanas pamats ir domes rīcība pārsūdzot Administratīvās apgabaltiesas šī gada 27.marta spriedumu citā lietā, Ventspilnieks.lv saka deputāts. “Ar to Ventspils pilsētas domei tika uzlikts pienākums arī mazākuma deputātus (ne tikai partiju Latvijai un Ventspilij pārstāvošos) iekļaut domes komisijās. Ja šo spriedumu pildītu, dome un pašvaldība pārtrauktu deputātu Daces Kornas, Aivja Landmaņa, Ivara Landmaņa un Ģirta Valda Kristovska diskriminēšanu, šķēršļu likšanu tiem pilnvērtīgi strādāt ventspilnieku labā.”

Ar pilnu ziņas materiālu var iepazīties šeit. 

Foto: Unplash.com

youtube icon
Abonēt youtube