Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologi, veicot epidemioloģisko izmeklēšanu, noskaidrojuši, ka pieci saslimušie, kuriem apstiprināts COVID-19, apmeklējuši publiskas vietas. Epidemiologiem ir izdevies apzināt vietas, kur uzturējās slimnieki, un lūdz iedzīvotājus sekot līdzi savam veselības stāvoklim. 

SPKC lūdz pievērst pastiprinātu uzmanību cilvēkiem, kuri 2020.gada 27.jūnija vakarā (pēc plkst. 19:00) apmeklēja restorānu “AQUA LUNA” Andrejostas iela 5 k-5, Rīgā, kā arī šī gada 28.jūnija vakarā (pēc plkst. 19:00) apmeklēja restorānu “Riviera” Dzirnavu iela 31, Rīgā.

Restorānu apmeklētājiem, kuri bijuši tur norādītājā laikā, iesaka novērot savu veselību un sekot izmaiņām (paaugstināta temperatūra, sāpes kaklā, klepus), nepieciešamības gadījumā telefoniski vērsties pie sava ģimenes ārsta.

“Vēršam uzmanību, ka restorānu apmeklētājiem risks saslimt tiek vērtēts kā zems, bet, ja bijis tuvs kontakts ar citiem šo vietu apmeklētājiem (< 2m un ilgāk par 15 minūtēm), aicinām sazināties ar SPKC speciālistiem 67271738,” skaidro epidemiologi.

Atgādinām, ka ikvienam ir iespēja veikt valsts apmaksātu Covid-19 testu arī tad, ja nav saslimšanas simptomu. Iepriekš ir obligāti jāpierakstās, zvanot uz tālruņa numuru 8 303 darba dienās laikā no 8.00 – 20.00, sestdienās laikā no 9.00-15.00 un svētdienās laikā no 9.00-12.00.

Personām, kas bieži apmeklē publiskas vietas, ir pieejama lietotne “Apturi Covid“, tāpēc ikviens aicināts to lejupielādēt, lai ātrāk uzzinātu, vai esi bijis kontaktā ar Covid-19 saslimušo. Izmantojot lietotni, var savlaicīgāk uzsākt pasākumus, lai neapdraudētu ģimeni, kolēģus, draugus un pārējos iedzīvotājus.

Foto: Unplash.com

youtube icon
Abonēt youtube