Patīkami dzirdēt iedvesmojošu stāstu par to, ka mūsējie uz ārzemēm dodas nevis tāpēc, lai izdzīvotu, apmaksātu kredītus, bet gan lai pilnveidotos un gūtu pieredzi, atverot savu uzņēmumu, paplašinātu savu redzesloku. Jauns vīrietis ar apgriezieniem – Ervīns Gorelovs – jau trīs gadus dzīvo Ķīnā, absolvējis augstskolu un šobrīd iemēģina spēkus Ķīnas biznesa pasaulē, dibinot savu uzņēmumu. Ervīnam ir vien 27 gadi, bet var tikai apbrīnot jaunā vīrieša degsmi, cīņas sparu un zināšanas. Par to paši varēsiet pārliecināties, lasot Ervīna stāstu. Turklāt stāsts būs papildināts ar ļoti interesantiem pasaules faktiem!

Saruna noritēja platformā Skype, jāmin, ka laika starpība Ķīnai ar Latviju ir piecas stundas. Ervīns savā dienaskārtībā izbrīvēja brītiņu, lai dalītos ar savu pieredzi par Covid-19, dzīvojot Ķīnā. Kā zināms, tieši Ķīnā viss sākās. Pirmās ziņas par vīrusu parādījās pērnā gada nogalē, tāpēc arī tās nosaukums ir Covid-19.

Jāsāk ar to, ka Ķīnai šis bija zīmīgs laiks, jo janvāra beigās Ķīna svinēja Jauno Žurkas gadu. Tradicionāli ķīniešu Jaunais gads ir lieli svētki visiem ķīniešiem, šajā laikā visi emigrējušie iedzīvotāji dodas pie savām ģimenēm, šajā laikā notiek plaša migrācija. Tradicionālie pasākumi Pavasara festivāla laikā ir daudzveidīgi un bagātīgi, piemēram, tiek organizēti krāšņi ielu gājieni, kuros attēlo lauvu deju, peldošas krāsas, spēli ar pūķiem, peldošos dievus, ražas laivas un dažādus tēlus saistībā ar nākamā gada dzīvnieku.

Turklāt tas, kas notiek ar satiksmi, lidojuma un vilcienu rezervācijām un cenām ir fenomenāli!

!Interesants fakts. Piemēram, 2015.gadā statistika atklāja, ka ik sekundi tika pārdots aptuveni 1000 biļešu!

Par Covid-19 sākumu stāsta Ervīns: “Pirmās ziņas parādījās pēdējās decembra dienās, taču ziņa bija ļoti neuzkrītoša, ka līdz pat janvāra beigām lielu vērību tā neizpelnījās, viss ritēja ierastajās sliedēs. Ķīniešu Jaunā gada svinību laikā, kad bija daudz brīvo dienu, noritēja jau minētā migrācija. Noteikti šis laiks arī iespaidoja to, kāpēc saslimušo skaits bija sākotnēji tik milzīgs.” Pašlaik oficiālie dati liecina, ka Ķīnā saslimušo skaits sasniedzis 83 891 (uz 27.07.), bet mirušo skaits 4 634 (uz 27.07.).

“Es patiešām nezinu nevienu cilvēku savā draugu, paziņu, draugu draugu lokā, kurš būtu miris no šī vīrusa. Paziņu loks ir pietiekami liels, bet es patiešām nezinu nevienu nāves gadījumu. Manuprāt, esot tik lielā valstī, vismaz kādā trešajā pakāpē man būtu jāzina kāds cilvēks, kurš būtu zaudējis dzīvību šī vīrusa dēļ, bet atkārtošos, ka nezinu nevienu.”

“31.janvārī es nonācu karantīnā aiz divmetrīga betona žoga ar dzeloņsieplēm pa perimentru, man bija trīs žogi, viens bija ap mājas bloku, otrs žogs bija ar karavīriem jeb militārām personām, arī šim blokam apkārt bija metāla žogs, trešā pārbaude bija, lai tiktu līdz veikalam – divu kilometru diapazonā bija jāiziet cauri trim kontrolpunktiem, ceturtais vēl bija pašā veikalā. Ķīnieši ļoti ātri noreaģēja, Ķīnā tā “piegrieza skrūves”, ka es patiešām nebrīnos par publiskoto datu patiesumu, jo patiešām cilvēki netika ārā no mājām, es varu apliecināt, ka arī es biju aiz trīs betona žogiem. Un tā tas notika visur, arī citās pilsētās, ne tikai manā.”

Un sistēma, kādā tiek monitorēti dati, joprojām, līdzīgi kā Latvijā, ir lietotne “Apturi Covid”, Ķīnā šāda veida lietotne darbojas jau no 5.–6. februāra, aplikācija bija kā tavs etalons, kā arī biļete un informācija par tevi, vai esi vesels. Šī sistēma joprojām darbojas, metro obligāti ir jāizmanto sejas maskas, manā pilsētā jau kopš maija vidus ir vaļā bāri un citas iestādes. Tiek fiksēts tavs kods jeb minētā lietotne, ar kuras palīdzību var redzēt, vai esi vesels.

Jautājot, vai Ervīns tic publiskotajiem datiem, viņš apgalvo, ka jā: “Domāju, ka jā, ja ne 100%, tad ļoti tuvu tam, balstoties tikai uz manu personīgo pieredzi. Runājot par pārējo Ķīnu, man grūti spriest, zinu, ka Ķīnas ziemeļos joprojām ir problēmas. Es nebūtu pārsteigts, ja šie dati būtu patiešām reāli, tik mazi, jo Ķīnas valdība patiešām ļoti drastiski piegāja šiem ierobežošanas pasākumiem.”

Ar pilnu raksta materiālu var iepazīties šeit – https://chillpill.lv/chillpill-sarunajas-latvietis-kina-biju-karantina-aiz-divmetriga-betona-zoga-ar-dzelonstieplem/.

`

youtube icon
Abonēt youtube