Saskaņā ar jaunākajiem datiem “Tallink Grupp” mēneša laikā kopumā pārvadāja 617 206 pasažierus, kas ir par 50,2% mazāk, salīdzinot ar attiecīgo periodu 2019.gadā, tomēr divas reizes vairāk nekā 2020.gada jūnijā, kad tika pārvadāti 280 000 pasažieru.

Statistikas dati norāda, ka 2020.gada jūlijā tika pārvadātas 29 108 kravas vienības, kas ir par 2,9% mazāk, salīdzinot ar iepriekšējā gada jūlija datiem. Vislielākais pārvadāto kravas vienību kritums bija maršrutā Latvija – Zviedrija un Igaunija – Zviedrija, kur kuģu satiksme joprojām ir ievērojami samazināta. Kravu pārvadājumu vienību skaits Igaunija – Somija un Somija – Zviedrija maršrutos jūlijā ir palielinājies, salīdzinot ar 2019.gada jūliju – attiecīgi par 2,4% un 7,1%.

Arī kopējais pārvadāto transportlīdzekļu skaits šī gada jūlijā samazinājās un sasniedza 118 167 vienības (2019. gada jūlijā – 155 297).

Ierastie reisi, kuri zināmā mērā salīdzināmi ar iepriekšējiem gadiem, turpinājās tikai dažos maršrutos: Tallina – Helsinki, Mūga – Vousāri, Paldiski – Kapelšēra un Turku – Stokholma. Kuģu satiksme maršrutos Tallina – Stokholma un Helsinki – Stokholma tika pilnībā apturēta un joprojām netiek veikta. Savukārt maršrutā Rīga – Stokholma tiek nodrošināti tikai speciāli reisi četras reizes mēnesī.

Vienlaikus uzņēmums mēneša laikā izveidoja un uz laiku uzsāka regulāru kuģu satiksmi vairākos jaunos maršrutos, kā arī piedāvāja papildu īpašos kruīzus, kuri zināmā mērā palīdzēja atgūt pasažieru skaitu. Jaunie pagaidu maršruti, piemēram, Helsinki – Rīga, Turku – Tallina, Stokholma – Visbija, kā arī vairāki īpašie kruīzi no Tallinas uz Ālandiem caur Helsinkiem un viens īpašs kruīzs no Helsinkiem uz Sāremā, ir guvuši atzinību pasažieru vidū, un ļāvuši ceļotājiem šovasar doties drošā ceļojumā pa Baltijas jūru.

“Pagājušajā gadā, atspoguļojot jūlija mēneša rezultātus, mēs ziņojām par rekordlielu pasažieru skaitu mēneša griezumā. Šogad esmu gandarīts, ka varam ziņot par divkāršu pasažieru skaita pieaugumu, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, un vismaz līdzīgu pasažieru skaitu pirmajos divos šī gada mēnešos, pirms mūs skāra pandēmija un mūsu darbība tika gandrīz pilnībā pārtraukta,” komentējot rezultātus, saka Tallink Grupp valdes priekšsēdētājs Pāvo Negene.

“Skaitļi, par kuriem šodien ziņojam, ir prasījuši daudz pūļu no katra Tallink Grupp darbinieka, un mums bija jāparāda nepārspējamu radošuma, ātruma un elastības līmeni, lai šī brīža izaicinājumu pilnā laikā sasniegtu šādus rezultātus. Mēs neesam atstājuši nevienu akmeni neskartu un izpētījām katru iespēju, lai piedāvātu saviem klientiem to, ko viņi vēlas tieši tagad, vienlaikus nodrošinot augstākos drošības standartus un saglabājot darba vietas,” piebilda Pāvo Negene.

Foto: Unplash.com

youtube icon
Abonēt youtube