Būvkompānija SIA “Merks” noslēdzis būvniecības darbus Ekziperī Starptautiskās skolas vecāko klašu audzēkņu mācību un dzīvojamajā mītnē, un objekts ir nodots ekspluatācijā. Projekts īstenots nepilna gada laikā, izmantojot “design&build” principu, kur “Merks” vadīja gan objekta projektēšanas, gan būvniecības darbus. Jaunajā vidusskolā – koledžā vienlaicīgi varēs mācīties vairāk kā 500 audzēkņu, savukārt dzīvojamajā ēkā būs iespējams izmitināt līdz 100 personām.

Jāatzīmē, ka ēkas kopējā platība ir 6766,8 kvadrātmetru.

Jaunā vidusskolas – koledžas ēka seko pasaules būvniecības tendencēm un atbilst augstākajām mūsdienu kvalitātes un energoefektivitātes prasībām. Projekta konstrukcijas veidotas no līmētiem koka jeb CLT paneļiem, kas ir videi draudzīgāks risinājums, izmantojot dabas atjaunojamos kokmateriālu resursus. Mums bija izaicinājums pirmo reizi CLT paneļus izmantot tik apjomīgā būvē, ko veiksmīgi realizējām. Liels paldies projekta komandai ar projekta vadītāju Jāni Zilgmi priekšgalā,” stāsta Andris Bišmeistars, “Merks” valdes loceklis un celtniecības direktors.

Ēkas arhitektonisko konceptu izstrādāja arhitekts Juris Lasis no arhitektu biroja “8 A.M.”. Ekziperī Starptautiskās skolas mācību un dzīvojamā kompleksa ēkas projekts veidots divās nosacītās daļās: vidusskolas – koledžas daļa izvietota ēkas pirmajā un otrajā stāvā, savukārt audzēkņu dzīvojamā mītne ir izvietota trijos stāvos. Uz jumta izbūvētas ēkas tehniskās telpas. Uzbūvēti arī asfaltēti piebraucamie ceļi un ietves.

Projekts izstrādāts BIM platformā un lielākā daļa būvniecības elementi saražoti “off-site” tehnoloģijā, kas saīsina būvniecības laiku un palielina kvalitāti, kā arī ļauj ātrāk padarīt ēku hermētisku, pasargājot to no nelabvēlīgu laika apstākļu ietekmes.

Jāatgādina, ka Ekziperī Starptautiskā skola (EIS) ir privātā starptautiskā skola Piņķos, kas dibināta 2016.gadā, un piedāvā pilnu izglītības ciklu bērniem vecumā no 2,5 līdz 17 gadiem no Latvijas, Baltijas un citām pasaules valstīm. EIS pirmās kārtas ēku platība ir 6 577 kvadrātmetru, vidusskolas mācību un dzīvojamās ēkas kopējā platība ir 6766,8 kvadrātmetru.

EIS ir daļa no IB (International Baccalaureate) skolu starptautiskās kopienas. Skola darbojas pēc stingriem Starptautiskā Bakalaurāta standartiem, piedāvājot bērniem unikālu izglītības vidi, ņemot vērā jaunākās tendences un labāko izglītības praksi, stimulējot svešvalodu apguvi un multikulturālisma attīstību.

Pateicoties šī gada 11.jūlijā pieņemtajam Starptautisko skolu likumam, Latvija ir iezīmējusi savu vietu IB līmeņa skolu pasaules kartē. EIS izglītības iestāžu komplekss atbilst visām prasībām, lai nodrošinātu starptautiskajiem standartiem atbilstoši izglītības programmu un piesaistītu spējīgākos skolēnus ne tikai no Baltijas, bet arī no visas pasaules.

Foto no babite.lv

youtube icon
Abonēt youtube