Septembra pirmajās dienās laika apstākļus noteiks plašs anticiklons virs Skandināvijas, debesis pa laikam skaidrosies un būtiski nokrišņi nav gaidāmi. Nedēļas otrajā pusē būs aktīvāka gaisa masu kustība, kas atnesīs siltāku, tomēr daudzviet arī lietainu laiku, vēsta Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Pirmdien gaiss dienā iesils līdz +14…+20°. Savukārt otrdien un trešdien nedaudz uzlīs tikai dažviet, brīžiem debesis skaidrosies un uzspīdēs arī saule. Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļaustrumu, austrumu vējš. Debesīm skaidrojoties, termometra stabiņš, naktīs noslīdēs līdz +7…+12°, siltāk būs tikai piekrastes rajonos, tur līdz +12…+15°, savukārt dienās termometra stabiņš pakāpsies vien līdz +14…+19° atzīmei.

Darba nedēļas otrajā pusē virs Eiropas ziemeļu daļas aktivizēsies ciklonu darbība, līdz ar to Latviju šķērsos vairākas mākoņu-nokrišņu zonas. Lietus gaidāms visā teritorijā un atsevišķos rajonos līs stipri. Turpinās pūst lēns līdz mērens austrumu puses vējš un gaisa temperatūra dienā paaugstināsies līdz +17…+22°, savukārt naktī tā nebūs zemāka par +11°.

Šī brīža prognozes liecina, ka arī nedēļas nogalē saglabāsies relatīvi silts, tomēr lietains laiks un pakāpeniski pastiprināsies arī rietumu puses vēji.

Foto:  Unplash.com

youtube icon
Abonēt youtube