Pēc vētrainās ceturtdienas nedēļas izskaņā no rietumiem pakāpeniski sāks pastiprināties anticiklona ietekme. Līdz ar to Latvijā atkal atgriezīsies atvasara – laiks būs galvenokārt sauss un atsevišķas dienās gaiss iesils līdz +21…+24°, vēsta Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Tuvojoties nedēļas beigām, virs Latvijas teritorijas sāks pastiprināties anticiklona ietekme. Vēl piektdien valstī pūtīs mērens ziemeļrietumu, rietumu vējš, nakts sākumā piekrastē brāzmās 20-23 m/s, bet dienā tas nepārsniegs 16 m/s. Diena paies bez ievērojamiem nokrišņiem.

Savukārt sestdien un svētdien pūtīs lēns līdz mērens rietumu puses vējš. Anticiklona ietekmē, naktīs debesīm skaidrojoties, gaiss būs dzestrs – visaukstākā nakts būs uz svētdienu, kad temperatūra vietām pazemināsies līdz +5…+6°, atsevišķos rajonos zāles virskārtā iespējama arī salna. Dienas laikā gaiss iesils līdz  +14…+17°, bet sestdien vietām pat līdz +20°.

Darba nedēļā anticiklona ietekme nedaudz mazināsies – nākamajā pirmdienā pastiprināsies dienvidu, dienvidrietumu vējš un vietām gaidāms neliels lietus, atsevišķos rajonos nedaudz līs arī nedēļas otrajā pusē. Bet gaiss atkal pakāpeniski iesils – pēc pašreizējam prognozēm pastāv varbūtība, ka dienā gaisa temperatūra varētu sasniegt +19…+24°.

Foto: Unplash.com

youtube icon
Abonēt youtube