ASV prezidents Donalds Tramps (Donald Trump) paziņojis, ka gan viņam, gan dzīvesbiedrei Melānijai Trampai (Melania Trump) ir apstiprināta inficēšanās ar bīstamo infekcijas slimību COVID-19, ziņu portāls BNN noskaidroja  ASV ziņu aģentūrā Associated Press.

«Šonakt @FLOTUS [M. Trampas Twitter konts] un es saņēmām pozitīvus analīžu rezultātus par COVID-19,» piektdien, 2.oktobrī, mikroemuāru vietnē paziņojis ASV prezidents.

“Mēs nekavējoties sāksim savu karantīnas un ārstēšanās procesu. Mēs kopā tiksim tam pāri!”

74 gadus vecais Donalds Tramps, kurš patlaban kandidē uz otro prezidenta amata pilnvaru termiņu, gadu nastas dēļ ir COVID-19 riska grupā. Melānijai Trampai ir 50 gadi.

Trampa ārsts paziņojis, ka abi inficētie šobrīd jūtas labi, plāno pašizolācijas laiku pavadīt Baltajā namā un ka ASV prezidents šajā laikā turpināšot amata pienākumu pildīšanu, vēsta ASV ziņu aģentūra Associated Press.

COVID-19 pandēmijā ASV ir līdz šim pasaulē vissmagāk cietusī valsts. No slimības komplikācijām šogad ir miruši 206 928 amerikāņi, bet inficēšanās apstiprināta kopskaitā 7,2 miljoniem iedzīvotāju. Tā rāda Eiropas Slimību kontroles un profilakses centra apkopotie dati par laiku līdz ceturtdienai, 1.oktobrim.

Foto: Unplash.com

youtube icon
Abonēt youtube