No šī gada 5.oktobra arī VID Rīgas klientu apkalpošanas centrā Talejas ielā 1 klientu apkalpošana klātienē notiks tikai pēc iepriekšēja pieraksta, atgādina Valsts ieņēmumu dienests (VID).

Pieteikties var, zvanot pa tālruni 67120005. Klientu apkalpošanas centros ārpus Rīgas pieraksta sistēma darbojas jau kopš jūnija, kad VID pakāpeniski atsāka klientu apkalpošanu klātienē.

VID klientu apkalpošanas centrā Rīgā, Talejas ielā 1 apmeklētāji tiek pieņemti no plkst. 9.00 līdz 17.00. Pirmdienās klientu apkalpošanas laiks ir līdz plkst. 19.00, savukārt piektdienās klienti tiek pieņemti līdz plkst. 15.00.

Iedzīvotāji visus VID pakalpojumus var saņemt elektroniski VID Elektroniskajā deklarēšanas sistēmā. VID konsultācijas var saņemt, zvanot uz VID Konsultatīvo tālruni 67120000 vai uzdodot savu jautājumu rakstiski VID EDS sadaļā “Sarakste ar VID”.

Svarīgi atzīmēt, ka, zvanot uz VID Konsultatīvo tālruni 67120000, ikviens var saņemt arī personificētu konsultāciju, ja vien zvanot pieslēdzas VID EDS un nosauc tur redzamo kodu.

Ja tomēr noteikti nepieciešama klātienes konsultācija, VID aicina uz to pieteikties noteiktā dienā un laikā, zvanot pa tālruni 67120005. Drošības un piesardzības prasību dēļ bez iepriekšējā pieraksta iedzīvotāji netiks apkalpoti.

Ārpus Rīgas VID klātienes klientu apkalpošana pieejama Liepājā, Ventspilī, Daugavpilī, Valmierā, Jēkabpilī, Jelgavā un Rēzeknē pirmdienās un ceturtdienās no plkst. 9.00 līdz 18.00. Minēto klientu apkalpošanas vietu adreses pieejamas VID tīmekļvietnes sadaļā “Kontakti”.

Pirmdienās un ceturtdienās VID konsultanti ir sastopami arī valsts un pašvaldības vienotajā klientu apkalpošanas centrā Bauskā, Tukumā, Aizkrauklē, Smiltenē, Gulbenē, Valkā un Alūksnē.

Apmeklējot VID klientu apkalpošanas vietas, VID lūdz iedzīvotājus būt piesardzīgiem un atbildīgiem, un ievērot visus valstī noteiktos piesardzības pasākumus – ieturēt divu metru distanci no citiem cilvēkiem, dezinficēt rokas, ievērot respiratoro higiēnu un citus nosacījumus savai un apkārtējo drošībai.

“Aicinām atlikt VID apmeklējumu, jūtot elpceļu slimības pazīmes, kā arī nenākt, ja noteikta pašizolācija, mājas karantīna vai stingrā izolācija,” ziņo pārstāvji.

Foto: Unplash.com

youtube icon
Abonēt youtube