Tuvākajā nedēļā Latviju šķērsos vairākas nokrišņu zonas, kas atnesīs lietu. Pastiprinoties ciklonu ietekmei, kļūs vēsāks – naktīs termometra stabiņš vietām varētu noslīdēt zem +5° atzīmes, bet dienās nebūs siltāks par +10…+15° pēc Celsija. 

Darba nedēļas pēdējā dienā laikapstākļus ietekmēs ciklona dienvidaustrumu mala, debesis būs lielākoties mākoņainas un teritorijas lielākajā daļā pa laikam gaidāms īslaicīgs lietus. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu puses vējš, kas piekrastē brāzmas sasniegs 15 m/s.

Sestdien atmosfēras spiediens nedaudz paaugstināsies un dažviet debesis skaidrosies – tur termometra stabiņš var noslīdēt līdz +5° atzīmei, tomēr vietām jārēķinās ar nelielu lietu un šajos reģionos nakts vēl būs silta. Naktī uz svētdienu jauna ciklona ietekmē Latviju šķērsos nokrišņu zona, daudzviet gaidāms lietus, vietām tas var būt intensīvs, tādēļ arī šī nakts būs silta. Nedēļas nogalē dominēs lēns līdz mērens dienvidu puses vējš un gaisa temperatūra dienās paaugstināsies līdz +12…+16°.

Nākamās darba nedēļas sākumā gaidāms lielākoties mākoņains un lietains laiks. Dienās gaiss iesils līdz +10…+15°, savukārt naktīs, ieplūstot vēsākai gaisa masai, termometra stabiņš noslīdēs līdz +5…+10° atzīmei.

Šī brīža prognozes liecina, ka arī darba nedēļas vidū bieži līs, pastiprināsies vējš un kļūs vēl par pāris grādiem vēsāks.

Foto: Unplash.com

youtube icon
Abonēt youtube