Nekustamo īpašumu attīstītājs VPH Latvia uzsācis jauna tirdzniecības centra izveidi Ziepniekkalnā pie Valdeķu un Graudu ielas, kura nomnieks būs mazumtirdzniecības tīkls LIDL.

Kopējās investīcijas jaunajā tirdzniecības centrā plānotas 8 miljonu eiro apmērā. Šis būs pirmais projekts Latvijā, kurā LIDL īrē telpas, norāda nekustamo īpašumu attīstītāja pārstāvji.

Vienlaikus skaidrots, ka tirdzniecības centrs sastāvēs no divām ēkām – vienā atradīsies LIDL, bet otra būs pielāgota citu nomnieku vajadzībām – piemēram, ikdienas preču tirdzniecībai, aptiekai, zooveikalam un ēdināšanai. Kopējā jaunā tirdzniecības centra platība būs ap 5000 kv.m.

VPH Latvia ir sociāli atbildīgs attīstītājs, kas Latvijas tirgū attīsta nekustamo īpašumu projektus, vadoties no labākajiem pasaules standartiem, tos ieviešot Latvijā. Jaunā tirdzniecības centra konceptu raksturo tādi atslēgas vārdi kā ilgtspējīgi vides risinājumi, apkārtējo iedzīvotāju drošība un kvalitatīvs un arhitektoniski pievilcīgs projekts pilsētvidē,” atzīst Juris Barkāns, SIA VPH Latvia direktors.

Attīstītāja mērķis ir radīt kvalitatīvu dzīves telpu vietējiem iedzīvotājiem, rūpējoties par apkārtējo vidi. Projekta tehniskie risinājumi izvēlēti tā, lai saglabātu pēc iespējas vairāk koku.

Solīts, ka katra izzāģētā koka vietā tuvējā apkaimē tiks iestādīts jauns koks un kopā ar apzaļumošanas speciālistiem uzraudzīta tā augšana turpmākos 10 gadus, kas ir nebijusi iniciatīva Latvijas praksē.

Attīstītājs paredzējis izveidot vienu no zaļākajām automašīnu stāvvietām, saglabājot pēc iespējas vairāk koku un speciāli to izkārtojumam, pielāgojot laukumu. Rūpējoties par apkārtējo iedzīvotāju drošību, izstrādāti risinājumi, lai vienlaikus ar tirdzniecības centra teritoriju, tiktu izgaismotas arī apkārtējās tumšās ielas, kā arī rasti risinājumi uz braucamās daļas, lai palielinātu satiksmes drošību un samazinātu braucošo transportlīdzekļu ātrumu, tā saka SIA VPH Latvia pārstāvji.

Foto: Unplash.com

youtube icon
Abonēt youtube