Autors: BNN

“Tā ir spoža varas izrādīšanās. No sērijas – ja ir cilvēks, pants atradīsies,” tā Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš sarkastiski vērtē sev izvirzīto apsūdzību un tās maiņu uz maigāku pantu.

Deputāts uzsver: Tas arī vairs nav smieklīgi. Var tikai priecāties, ka mana lieta nav pārlikta uz Mājdzīvnieku labturības noteikumu pārkāpumu.

Situācijas absurdumu pastiprina tas, ka par apsūdzības maiņu deputāts uzzinājis vienīgi no masu medijiem un, kā viņš stāsta portālam BNN, nav sniedzis nekādas liecības par attiecīgajiem jautājumiem.

Jāatzīmē, ka Ģenerālprokuratūra Saeimā nogādājusi lūgumu dot piekrišanu, lai Kaimiņu varētu saukt pie kriminālatbildības, informē prokuratūrā.

Kaimiņam izvirzītā apsūdzība mainīta uz maigāku pantu – ja sākotnēji kriminālvajāšana tika rosināta par grāmatvedības noteikumu pārkāpšanu mantkārīgā nolūkā, kas radījis būtisku kaitējumu, tad tagad to plānots celt vienkārši par grāmatvedības noteikumu pārkāpšanu.

Jautājot, kas deputātam zināms par procesa norisi, viņš uzsver, ka visu uzzinājis no masu medijiem: “Mani neviens nekā citādi nav informējis.”

Tikmēr vietnē Twitter advokāts Saulvedis Vārpiņš raksta, ka būtu korekti netērēt valsts līdzekļus un lietai piemērot pantu, kas ļauj to izbeigt mazsvarīguma dēļ.

Vairāk lasi BNN – Kaimiņš par savu krimināllietu: Tas vairs nav smieklīgi

Foto: Flickr.com

youtube icon
Abonēt youtube